MLADI INFORMATIČARI

Dodijeljene nagrade na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi

24.05.2010 u 10:40

Bionic
Reading

Danas su u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva dodijeljene medalje i nagrade najbolje plasiranim učenicima na 16. hrvatskoj informatičkoj olimpijadi

Šesnaestu hrvatsku informatičku olimpijadu, održanu 22. svibnja, organizirao je Hrvatski savez informatičara u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva, a pod pokroviteljstvom i potporom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Na olimpijadi je sudjelovalo 27 učenika, a ovo natjecanje ujedno je i prvi korak u izboru hrvatskog tima od četiriju učenika za nastupe na međunarodnim informatičkim natjecanjima u 2010. godini.

Zlatnu medalju osvojio je Ivan Katanić, 3. razred, Gimnazija Požega

Srebrne medalje osvojili su: Adrian Satja Kurdija, 4. razred, V. gimnazija Zagreb te Stjepan Glavina, 4. razred, Srednja škola Prelog

Brončane medalje osvojili su: Ivica Kičić, 3. razred, V. gimnazija Zagreb Tomislav Tunković, 2. razred, Gimnazija L. Vranjanina Zagreb i Tomislav Gudlek, 4. razred, V. gimnazija Zagreb.

Na Izborne pripreme pozvani su i: Fran Jurišić, 4. razred, XV. gimnazija Zagreb te Frane Kurtović, 4. razred, V. gimnazija Zagreb

Nagrade su dodijelili Omega software, generalni sponzor i Hrvatski Telekom, sponzor svih programa HSIN-a u 2010. godini.

Podsjećamo da su hrvatski informatičari na dosadašnjim međunarodnim informatičkim olimpijadama od 1993. osvojili šest zlatnih, 20 srebrnih i 28 brončanih medalja i drže visoko šesto mjesto na rang listi svijeta.