VELIKI NATJEČAJ

Dobitnici iPhonea

28.05.2009 u 12:34

Bionic
Reading

Tportal.hr je pripremio posebni natječaj za svoje čitatelje, u kojemu možete postati ponosni vlasnik iPhone uređaja. Što vam je činiti da to ostvarite? Sve što morate napraviti je poslati originalno objašnjenje zašto biste baš Vi morali osvojiti iPhone. Kako bismo Vam pomogli s inspiracijom, u nastavku pročitajte tekst o mogućnostima i karakteristikama iPhonea. Tekst ćemo svaki tjedan mjenjati, a možda Vas baš to potakne na najoriginalniju priču!

Jedna od vrlo praktičnih funkcionalnosti iPhonea je integrirani GPS sustav navigacije koji koristi aplikaciju Google Maps za lociranje. Zahvaljujući tome, gotovo je nemoguće izgubiti se ma gdje god se nalazili.

Međutim na cesti putem iPhonea možete saznati još cijeli niz korisnih informacija koje će vam pomoći u snalaženju. Tako u AppStoreu možete nabaviti popularnu aplikaciju Lattitude koja vam omogućava dijeljenje trenutne lokacije sa prijateljima (uz izbor s kime i koliko informacija želite podijeliti), a prikazuje i njihove lokacije.

Nadalje, Croatia Traffic & Weather osim standardnih dnevnih informacija o stanju u prometu i vremenu u Hrvatskoj može izračunati (u HRK i € ) i koliko ćete platiti cestarinu od točke A do točke B. Obavještava vas i o trenutnim lokacijama policijskih radarskih patrola, trajektnom prometu, stanju na granicama i ograničenjima u prometu te dnevnoj i tjednoj vremenskoj prognozi. Sve u svemu, na Croatia Traffic & Weather aplikaciju možete se bez brige osloniti dok ste na Hrvatskim cestama.

Putnici koji preferiraju putovanja u velike gradove na svoj iPhone mogu skinuti i aplikacije s kartama gradova poput Barcelone, Londona, Amsterdama, Pariza, Bremena, Milana, Reykjavika... A u nepoznatoj okolini vrlo praktična je Around Me aplikacija koja vas može informirati o različitim objektima koji se nalaze u blizini uređaja te udaljenosti do njih. A zahvaljujući njoj vrlo lako možete pronaći kafić, restoran, noćni klub, liječnika... u bilo kojem kutku Zemlje.

Najoriginalnija objašnjenja poslali su Luka Buić, Ivan Jović, Tanja Kutić, Orin Bukovac, Vjekoslav Holjevac i Tibor Kranjčec.
Treba naglasiti da je konkurencija bila oštra i napeta, te zahvaljujemo svim čitateljima na trudu i originalnosti.

Sretne dobitnike obavijestit ćemo putem telefona o preuzimanju nagrade. Čestitamo!