RADIKALNE MJERE

Dobio zabranu igranja Counter-Strikea do 6. lipnja 3016. godine!

08.02.2017 u 14:12

Bionic
Reading

Organizacija za esportove ESEA nedavno je jednom od svojih članova dodijelila zabranu koje će se sjećati čitavog života, odnosno u apstraktnom smislu - njih 12,5 doživi li do 80 godina starosti

Razlog ovako slikovite zabrane natjecanja je navodno zlostavljanje petnaestogodišnjakinje koja je, kao što ste i pretpostavili, čitavu stvar prijavila. 'Dobitnik' je u ovome slučaju Reece 'bloominator' Bloom čiji će korisnički račun biti blokiran do 6. lipnja 3016. Službeni razlog slovi 'zlokobna aktivnost' premda je poznato da je ovdje riječ o nizu arhiviranih razgovora putem chata i nekolicine razmijenjenih fotografija između Blooma i petnaestogodišnjakinje.

Arhivirani chatovi koje je, usput, moguće pronaći online dokumentiraju Bloomove izjave poput 'ima nešto u tome kad utječeš na mlade umove' i 'jednostavno me nije briga što sam pedofil'. Bloom je službeno član Armor Esportsa, premda je većinu vremena u ESEA proveo u timu Exertus. Exertusa više nema, no njegovi članovi aktivni su u nizu drugih timova.

Ova zabrana Blooma je učinila najbolje plasiranim igračem u Sjedinjenim Državama (i recentnoj povijesti Counter-Strikea) kojeg je zajednica izbacila zbog ponašanja izvan igre. Counter-Strike, iskreno, nikad nije bio igra s pretjerano prijateljskom zajednicom, no ovaj razgovor na Twitteru (NSFW) i par odgovora na forumima ESEA poput 'smirite se momci, kurve su kurve' i 'shvatit će koliko je retardirana za 2 do 4 godine' sigurno nisu pomogle.

Nakon čitavog fijaska Bloom se ispričao. Račun na Twitteru je izbrisan, no kopiju isprike arhivirao je Google. 'Nema isprika. Očigledno je da sam bio nevjerojatno glup napravivši to što sam napravio' napisao je Bloom. 'Molim vas da ako već mrzite, mrzite mene a ne moje prijatelje ili organizacije s kojima sam bio povezan. Znam da mi neki ljudi neće oprostiti, no nadam se da neki hoće' zaključio je.

Kotaku Australia zatražili su ESEA da prokomentira zabranu te što planiraju napraviti u slučaju budućih incidenata ovoga tipa. Službenik je odgovorio da je Bloom 'izbačen zbog interakcija s članom zajednice' i da 'takvi postupci nisu prihvatljivi'. Njihova izjava nije izjasnila nikakve specifične razloge za blokadu, no tvrde da 'sve prijave sličnih postupaka smatraju se vrlo ozbiljnima te će ih naš tim pomno istražiti'.