PROŠIRENA STVARNOST

Disney će vam pomoći crtati trodimenzionalno

08.10.2015 u 06:05

Bionic
Reading

U Disney Researchu su napravili interaktivnu bojanku za Android i iOS koja crtež u bojama može pretvoriti u objekt proširene stvarnosti, koji će pritom zadržati bitne značajke izvornog rada

Nova Disneyeva aplikacija ne samo što će pretvoriti vaš dvodimenzionalni crtež u trodimenzionalni i pritom zadržati istu teksturu, već će u istom stilu i dopuniti dijelove koje niste mogli nacrtati u dvodimenzionalnom crtežu.

Recimo, ako na papiru nacrtate slona kojeg vidimo sprijeda, aplikacija će za trodimenzionalnu verziju slona dovršiti tako da ga je moguće gledati i straga, a da se pritom ne razlikuje značajno od onog što ste izvorno nacrtali.

koristeći Unity, engine kojeg se inače koristi za izradu računalnih igara, Ne funkcionira savršeno, ali radi dovoljno dobro. Funkcionira tako što kopira piksele iz vašeg rada i prilagođava ih za gradnju trodimenzionalnog modela. Crtež prebacuje u 3D oblik u stvarnom vremenu, pa možete promatrati kako se ispunjava bojom na zaslonu.


Aplikaciju, kao ni prateću bojanku, zasad nije moguće kupiti. Jedva čekamo dan kad će ju pustiti u prodaju, ali i unaprijediti kako bi nešto slično mogli koristiti za, primjerice, likeove u interaktivnim igrama.

Više:Engadget

Live Texturing of Augmented Reality Characters from Colored Drawings