NATJECANJE KICKOFF

Deset hrvatskih startupova bori se za milijun kuna

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 07.07.2016 07:19
  • Objavljeno 07.07.2016 u 07:19
KICkoff - RAZA

KICkoff - RAZA

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HAMAG BICRO

Deset hrvatskih timova s idejama na području energetike natjecat će se u polufinalu natjecanja 'KICkoff' koje će biti održano u petak, 8. srpnja, u Zagrebu (adresa je Tribina Grada Zagreba, Kaptol 27) s početkom u 12 sati

Natjecanje KICkoff provodi KIC InnoEnergy, europska tvrtka posvećena promicanju inovacija, poduzetništva i obrazovanja na području održive energetike, u suradnji s Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), Razvojnom agencijom Zagreb – TPZ d.o.o, Fakultetom elektrotehnike i računarstva (FER), Step Ri znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci, Uredom za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu (UTT) i Centrom kompetencija za obnovljive izvore energije (CKOIE) čije je snage udružio INVENTO Capital Partners.

Cilj natjecanja je promicanje poduzetništva među mladima te pružanje potpore najboljim projektima koji mogu ubrzati održivi razvoj europskog energetskog tržišta. Više od 100 prijavljenih diljem Europe imat će priliku raditi s mentorima i sudjelovati na radionicama, a najbolji od njih dolaze pred stručni žiri u šest država: Bugarska, Hrvatska, Estonija, Grčka, Litva, Poljska i Mađarska.

U polufinalu će se okupiti startup poduzetnici, poslovni i energetski stručnjaci, mentori, ulagači, entuzijasti, studenti i mediji. U žiriju će biti Ákos Dervalics, Damir Sabol, Ivica Meštrović, Predrag Vranić, Leopold Bottery te Frane Šesnić.

U rujnu odabrani timovi iz polufinala odlaze u Varšavu boriti se za nagradu od 10.000 eura, mentorstvo i priliku sudjelovanja u akceleratorskom programu KIC InnoEnergy Highway uz financijsku potporu u iznosu do 150 tisuća eura.

Ulaz je besplatan, a broj mjesta je ograničen.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!