Test tehnologije budućnosti

[VIDEO] Pogledajte kako su reagirali gejmeri kad su prvi put zaigrali VR

22.01.2018 u 06:52

Bionic
Reading

Virtualna stvarnost sve je popularnija tehnologija u gejmingu, a mogla bi unijeti revoluciju u velik broj drugih industrija. Mnogi još nisu svjesni toga koliko se VR razvio u posljednjih nekoliko godina, a mi smo ga odlučili stavili pred najteži ispit - gejmere

Da se gejmere prije pet godina pitalo koji će trendovi dominirati industrijom videoigara u 2018. godini, rijetko koji bi rekao 'virtualna stvarnost'. No virtualna stvarnost postala je stvarnost i videoigre su predvodnik komercijalnog razvoja tehnologije o kojoj zaljubljenici u znanstvenu fantastiku, znanost, računala, igre, dizajn i gadgete sanjaju još od osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Ipak, uz sav potencijal, virtualna stvarnost još je u svojim začecima i mora proći najteži ispit koji se postavlja pred svaku tehnologiju - može li impresionirati korisnike? Pitali smo troje gejmera da isprobaju VR i daju nam svoje dojmove o jednoj od najuzbudljivijih tehnologija danas.

Kako je ispalo, pogledajte u videu.

PSVR već sada ima preko 150 igara raznih žanrova, uključujući klasike poput Skyrima, Tomb Ridera, The Last Guardiana, Dooma, Rezident Evil Biohazarda, a novi naslovi su već u najavi.

Puno je pogleda upereno u razvoj virtualne stvarnosti u industriji igara jer bi ova tehnologija mogla unijeti revoluciju u mnoga zanimanja: medicinu, arhitekturu i građevinu, dizajn, animaciju, školstvo, vojsku, civilne letove, fizikalnu i mentalnu terapiju, uslužne djelatnosti, autoindustriju, proizvodne industrije, medije...

  • +9
PlayStation VR gaming Izvor: Screenshot / Autor: Screenshot

Prilog je napravljen u produkciji tnative tima tportala u suradnji sa Sony PlayStationom te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.