HISTERIJA POKE GO

Da, roditelji su počeli svojoj djeci davati imena Pokemona

29.07.2016 u 15:00

Bionic
Reading

Priznajte! Znali ste da će se ovakvo što prije ili kasnije desiti. Povodljivi roditelji koji obožavaju Pokemone konačno su pokleknuli pod pritiskom te svoju novorođenu djecu počeli nazivati imenima popularnih džepnih čudovišta

Pokemon Go nikad nije bio popularniji. Igra je do danas diljem svijeta skinuta preko 75 milijuna puta. Uoči općenite histerije počele su se dešavati stvari koje će mnogi zažaliti. Pod ovim ne mislimo na vožnju automobilom i igranje Pokemona Go u isto vrijeme već nazivanja djece imenima iz popularne igre.

Imena Eevee, Roselia i Onyx sve su popularnija. Roditelji također sve češće biraju imena poput Star, Ivy i Shay koja su, podsjećamo, reference na Pokemone Starmie, Ivysaura i Shaymina.

I, da, prije nego što pitate, sve više malih Amerikanaca u posljednje vrijeme dobiva ime po glavnom liku sage o Pokemonima - Ashu.

Web-stranica BabyCenter također ističe kako jako puno mama posjetitelja igra Pokemon Go. Čak preko pedeset posto ispitanih, tvrdi izvor. 'Roditelji uvijek pri izboru imena djeteta traže izvore u pop kulturi. Ovih dana vruća je tema Pokemon Go', izjavila je Linda Murray, izvršna urednica BabyCentera. 'Postoji šansa da entuzijazam roditelja za igrom uzrokuje novi trend u imenovanju', zaključila je.

Kao sada s Pokemon Go, tako je i prije dvije godine ista priča bila s imenom Anakin (Skywalker). Da, roditelji su jedno vrijeme djecu nazivali Mac i Siri.

Na koji god način mi ovo okrenuli, čini nam se kako će mali Snorlax ili Jigglypuff jednog dana vjerojatno popunjavati zahtjev za izmjenom imena.