PREŽIVJETI PAKAO

Coppola je dao zeleno svjetlo - dolazi nam videoigra 'Apokalipsa danas'!?

27.01.2017 u 10:14

Bionic
Reading

Francis Ford Coppola dao je 'blagoslov' velikom projektu koji će filmski klasik prenjeti u novi interaktivni medij. Tim developera, naime, putem javnog financiranja traži skoro miliju dolara nebili financirali trogodišnji razvojni projekt koji bi igrače ubacio u čizme kapetana Benjamina Willarda

Čini se, naime, da autori ne planiraju previše odstraniti od izvorne premise filma. Štoviše, igra bi trebala istu interpretirati na malo drukčiji način, dajući igraču da u presudnim trenucima donosi vlastite odluke i time promijeni izvornu priču. Drugim riječima, igra će biti vrlo slična filmu, a igrači će moći scene iz Coppolina klasika proživjeti iz malo drukčijeg gledišta.

'Prije četrdeset godina odlučio sam napraviti film koji bi, uz malo nade, utjecao na nadolazeće generacije gledatelja' napisao je Coppola. 'Danas mi se pridružio odvažni tim koji će stvoriti interaktivnu verziju Apokalipse danas. Igre u kojoj vi postajete kapetan Willard, a oko vas je užas Vijetnamskog rata. Već dulje vrijeme gledam kako videoigre postaju smislenim načinom kojime možemo prepričavati priče te sam vrlo uzbuđen oko premise istraživanja mogućnosti Apokalipse danas na novoj platformi i pred novom generacijom publike.' zaključio je redatelj.

Evo što autori interaktivne Apokalipse danas imaju za reći Izvor: Društvene mreže / Autor: Kickstarter

Tim tvrdi da je u igru investirano već nekoliko tisuća radnih sati pretprodukcije. Talenti iza ove ambiciozne produkcije uključuju Roba Autena, glavnog pisca iza franšiza poput Gears of War, Battlefielda i Far Cryja, Lawrencea Libertyja, izvršnog producenta Fallout: New Vegasa, The Witchera i DC Universe Online te Montgomery Marklanda, glavnog producenta Wastelanda 2 i Torment: Tides of Numenera. Konačno, tu je direktor dizajna Obsidian Entertainmenta Josh Sawyer koji je režirao Fallout: New Vegas i Pillars of Eternity.

Igra će nastojati uklopiti filmsku naraciju u format RPG-a. Isto kao i u filmu, igrači će preuzeti ulogu Willarda koji je poslan na tajni zadatak ubiti poručnika Waltera E. Kurtza. Igra je opisana kao interaktivna rekreacija Willardova putovanja 'promatrana kroz perspektivu survival horrora u kojem igrači raspolažu ograničenim resursima i suočavaju se sa nezamislivim užasima.'

Producentska kuća American Zoetrope financijere koji odluče podržati projekt putem Kickstartera planira nagraditi nizom predmeta korištenih pri snimanju originalnog filma. Tako će, recimo, oni koji uplate više od 8500 dolara dobiti Kilgoreve karte i dasku za surfanje. The Chief (4000 dolara) priskrbit će vam mali rekvizit sa snimanja. Najžešći investitor koji uplati preko 10000 dolara dobit će veliki rekvizit sa snimanja, moći će posjetiti arhive obitelji Coppola te će dobiti svojeg vlastitog lika u igri.

Sav novac koji nadmaši 900.000 dolara doprinjet će stvarima poput dodatne glazbe, snimljenih glasova, dolazak igre na PlayStation 4 i Xbox One te konačno (ako nadmaše tri milijuna dolara) verziju za virtualnu stvarnost.

Apokalipsa danas na tržište bi trebala stići 2020., dok je Early Access najavljen za 2019. - godinu kada izvorni film slavi četrdeseti rođendan.