USPJEŠAN NASTUP

Citusu tri američke nagrade za inovaciju

23.06.2015 u 13:02

Bionic
Reading

Na međunarodnoj smotri inovacija, najvećoj američkoj izložbi inovacija i novih tehnologija INPEX 2015, hrvatska tvrtka Citus osvojila je prvu nagradu i dvije zlatne medalje

Tijekom inovatorske smotre, koja se zadnjih 30 godina održava u Pittsburghu, Citus je pokupio nagradu 'Best Invention of Europe' i zlatnu medalju u kategoriji 'Safety & Security/Personal' za rješenje C@N eMotion - Face Expression and Emotion Recognition Software te zlatnu medalju za rješenje Body Recog - Fitness (projekt u suradnji s Anitom Bušić iz tvrtke Live Good).

C@N eMotion je softverski modul koji omogućuje prepoznavanje izraza ljudskog lica. Prikuplja informacije o izrazu ljudskog lica u realnom vremenu, bez potrebe za stvaranjem baze podataka snimljenih slika ljudi te u djeliću sekunde, na bazi složenih matematičkih algoritama, izračunava vjerojatnost da se radi o određenom izrazu lica, odnosno ljudskoj emociji.


Moguće ga je upotrijebiti kako bi se, primjerice, sadržaj prilagodio korisniku temeljem prepoznavanja emocije. Ukoliko je korisnik tužan i smrknut, prikazat će mu se sadržaj koji će ga razvedriti, ukoliko je korisnik zbunjen ponudit će mu pomoć i tome slično.

Može ocjenjivati i rangirati sadržaj po postignutoj korisničkoj reakciji, prikupljati povratne informacije pomoću ljudskih emocija i reakcija, prepoznavati dob i spol, procjenivati sigurnosni rizik...

Predstavnici Citusa su, između ostalog, dogovorili suradnju s predstavnikom tvrtke iz Sultanata Oman, singapurskom tvrtkom koja se bavi marketingom proizvoda povezanih s fizičko-tehničkom sigurnošću, tvrtkama iz SAD-a koje posluju u segmentu marketinga i sigurnosti, kao i s tvrtkama koje se bave proizvodnjom dodataka prehrani za fitness.

'Nagrade su rezultat rada cijelog Citusovog tima i izuzetno sam ponosan na njega. Veliki je uspjeh dobiti zlatnu medalju u velikoj konkurenciji kakva je bila u SAD. Svakako je to poticaj našim strateškim partnerima da zajedno nastavimo ulaganje u razvoj i proizvodnju inovativnih IT proizvoda', izjavio je Tomislav Bronzin, vlasnik tvrtke Citus.