TRADICIonalna suradnja

Čime je najbolje loviti mafijaše i voziti organe za transplantaciju? Lamborghini Huracánom, naravno!

05.04.2017 u 16:56

Bionic
Reading

Automobili Lamborghini isporučili su novi Huracan Polizia, policijsku verziju svog Huracán superautomobila, talijanskoj policiji na autocestama čije je sjedište u Rimu

Huracan talijanske policije koristit će se u normalnim policijskim operacijama te za hitan prijevoz krvi i organa. Još jedan Huracan je bio kod policije u Rimu od 2015. godine.

Huracan Polizia koristi se za potrebe policije te za prvu pomoć i hitne medicinske prijevoze. Ima službene boje talijanske policije, s bijelim područjima i slovima posebno izvršenim tako da odgovaraju Huracanovu dinamičnom izgledu. Sve je upotpunjeno crtom podijeljenom u tri boje talijanske zastave, koja se proteže duž obiju strana vozila. Kao što je standard za sve Lamborghini automobile, Huracan Polizia opremljen je Pirelli P Zero gumama, a njihovi bokovi su u policijskoj boji te posebno stvoreni za tu prigodu.

Kao i ostali Huracani, ovaj Huracan opremljen je s atmosferskim V10 koji razvija 610 konja, ima pogon na sva četiri kotača te je izrađen od aluminija i ugljičnih vlakana. Ove izvanredne osobine osigurat će ekstremne performanse i maksimalnu stabilnost, čak i pri vrlo visokim brzinama.

  • +2
Lamborghini Huracan Polizia Izvor: Promo fotografije / Autor: Lamborghini

Putnički prostor  je preuređen pa je tako vozilo opremljeno visokotehnološkim sustavom koji se sastoji od tableta, uz dodatak računala, opreme za snimanje i videokamere. Ovi sustavi koriste se za dokumentiranje policijskih operacija na cesti.

Osim high-tech opreme, Huracan Polizia je, naravno, opremljen tradicionalnim nizom policijske opreme kao što su futrola pištolja, prijenosni aparat za gašenje, standardni VHF radio i kuke za zadržavanje klasičnog crveno-bijelog, ručnog stop znaka koji se koristi za sigurno zaustavljanje vozila.

Lamborghini Huracan Polizia Autor: The Mob Reporter

Bitan zadatak Huracan Polizia vozila je da pruži medicinsku pomoć. U tu svrhu prtljažnik vozila ima poseban rashladni sustav za hitan prijevoz organa koji će se transplantirati. Za pružanje hitne prve pomoći ozlijeđenima Huracan je opremljen i defibrilatorom, koj imože spasiti živote zbog izazivanja ciljanih elektrošokova koji mogu vratiti normalan rad srca u slučaju ozbiljne aritmije ili ventrikularne fibrilacije.