OTPORAN NA SVE

Cigla od računala

25.07.2013 u 08:00

Bionic
Reading

iBrick možda nije najprivlačniji, nema veze s Appleom ili iPhoneom, a i cijena mu je paprena, ali je zato otporan na vodu i prašinu i može raditi u ekstremnim uvjetima

U doba kada se računala skrivaju u pametnim telefonima i tabletima, proizvođači klasičnih osobnih računala moraju biti kreativni.

DamnGeeky piše kako je američka tvrtka Small PC osmislila takvu 'ciglu od računala' kakvoj bi se divio i sam Chuck Norris.

iBrick (da, zaista se zove iCigla, puno ime mu je iBrick SC215ML Rugged All Weather Computer) nema veze s Appleom, već može izdržati ekstremne vremenske uvijete te je otporan i na prašinu i vodu.

U aluminijskom kućištu koje teži nešto manje od 1,5 kilograma nalazi se Intelov i3 procesor i grafički procesor HD 4000 s čipsetom QS77.

Opremljen je sa 16 GB memorije i SSD diskom kapaciteta 512 GB, dok su na kućištu tri USB ulaza, Ethernet ulaz, HDMI ili Thunderbolt ulaz (ovisno o odabiru kupca), a s drugim se uređajima može spajati putem WiFI-a i Bluetootha.

Ono što je posebno zanimljivo u iBricku je činjenica da je njegov sustav hlađenja izuzetno tih jer nema nijedan pokretni dio.

Osim toga, ovo je računalo moguće spojiti na utičnicu u automobilu i tako ga koristiti bilo gdje.

Pokreće ga Linux ili Windows OS, a cijena mu se kreće od 1.695 dolara (9.500 kuna) na više. Pa ako vam treba računalo koje hvali i američka vojska, možda je iBrick rješenje za vas.