stigla zakrpa

Chrome ima vrlo opasan bug, nadogradite ga što prije

19.08.2022 u 09:25

Bionic
Reading

Google je novom zakrpom ispravio bug kojeg aktivno koriste hakeri, što znači da biste nadogradnju trebali odraditi čim prije

Google je otkrio grešku u Chromeu koju već sad zlorabe brojni hakeri. Zakrpa koja osigurava siguran rad izdana je početkom tjedna te podiže aplikaciju na verziju 104.0.5112.101 na Macu i Linuxu te verziju 104.0.5112.102/101 na Windowsima. Chrome bi je trebao automatski instalirati, no u slučaju da nije, uvijek možete stvari odraditi ručno u Chromeovom izborniku 'About'.

Kompanija nije izbacila preveliku količinu informacija o najopasnijem problemu (koji dolazi u paketu sa ostalih 11 sigurnosnih nadogradnji upakiranih u najnoviju zakrpu), s obzirom da vrlo često 'šuti' o propustima sve dok većina korisnika ne preuzme nadogradnju.

Ono što Mashable zna je, doduše, da greška može dovesti do instalacije malicioznog koda na vaše računalo putem internetskih stranica.

Najgori dio ove cijele zavrzlame je što Google kaže da je 'svjestan toga da zlouporaba CVE-2022-2856 postoji i da je hakeri već koriste', što znači da biste, ako već niste, trebali nadograditi vaš Chrome čim prije možete.