CENZURA ILI...

Čedni Playboy na iPhoneu

02.04.2013 u 09:38

Bionic
Reading

U trenutku kada su polugole žene standard u većini glazbenih spotova, a tvrtke se vode smjernicom 'seks prodaje sve', Playboy je odlučio krenuti potpuno drugačijim putem

Apple je poznat po svojim strogim smjernicama za objavu aplikacija u njihovom App Storeu. Stoga je mnoge iznenadila vijest kako je Playboy lansirao svoju aplikaciju za iPhone.

No aplikacija je prije svega čedna. Kako stoji u opisu aplikacije na App Storeu, 'Playboy za iPhone donosi ekskluzivni sadržaj koji se može pronaći samo u aplikaciji i najbolje članke iz posljednjeg izdanja Playboya. Sadržaj uključuje fotografije na kojima nema golotinje'.

Zanimljivo, iako nema golotinje, Apple ipak inzistira da korisnici budu stariji od 17 godina ukoliko žele skinuti aplikaciju.

Osim toga, iako aplikacija ne donosi ono po čemu je Playboy najbolje poznat - fotografije obnaženih žena - ipak traži od korisnika da pristanu na pretplatu za korištenje aplikacije.

Tako će korisnici za čitanje tekstova i pregledavanje odjevene Carmen Electre i drugih ljepotica platiti 1,99 dolara mjesečno (oko 12 kuna), što je ipak jeftinije od papirnatog izdanja. I ne, pretplata na tiskano izdanje ne vrijedi za iPhone.

Playboyevo ćudoredno izdanje u najmanju je ruku čudan potez, pogotovo kada se više golotinje može vidjeti na YouTubeu, Vimeu ili bilo kojoj web stranici koja prati poznate i slavne.