NIŠTA OD TOGA

CD Projekt: 'Ne, nismo se prodali Electronic Artsu'

17.09.2015 u 06:45

Bionic
Reading

Najpopularniji poljski razvojni studio odgovorio je na glasine koje su se munjevito proširile internetom i umirio fanove franšize The Witcher

EA je vjerojatno najomraženija korporacija u industriji videoigara. S druge strane, CD Projekt je jedna od najcjenjenijih. Dapače, taj poljski studio postao je simbol otpora svemu onom što danas ne valja u gaming industriji, a ne valja - mnogo toga.

Nije stoga neobično što su mnoge uzrujale glasine o tome da će CD Projekt pasti pod željeznu šapu EA, baš kao što se to dogodilo s BioWareom.

'Inače ne komentiramo glasine, no ova se poprilično proširila pa je vrijeme da je okončamo. Ne pregovaramo o prodaji CD Projekta ili Gog.com-a ni s kim. Točka', odlučno se fanovima obratio Marcin Iwinski.

Još u svibnju ove godine Iwinski je za Eurogamer izjavio kako se CD Projekt mora smatrati 'odmetničkom silom u industriji' koja će uvijek riskirati u kreativnom i poslovnom smislu.

'Zastrašujuće je kada pomislim da bismo mogli postati bezlični div razvoja igara ili izdavaštva', rekao je tada Iwinski, osnivač CD Projekta.

Podsjećamo, The Witcher 3 je financijski najuspješniji naslov u povijesti studija koji trenutno radi na DLC sadržajima za njega, kao i na novom projektu pod imenom Cyberpunk 2077