ČAVRLJAJMO ZAJEDNO

BlackBerry Messenger dolazi na iOS i Android

  • Autor: M. Č.
  • Zadnja izmjena 15.05.2013 10:22
  • Objavljeno 15.05.2013 u 08:00
BlackBerry pametni telefon

BlackBerry pametni telefon

Izvor: Reuters / Autor: Valentin Flauraud

Ovisno o tome kada dobiju odobrenje Googlea odnosno Applea, BBM bi trebao zaživjeti i na drugim platformama. U BlackBerryju se nadaju da bi to moglo biti već ovoga ljeta

Jedna od rijetkih stvari na kojima su korisnici pametnih telefona s iOS-om i Androidom zavidjeli korisnicima Blackberryja bio je BBM ili BlackBerry Messenger.

BBM bio je jedan od najranijih programa za čavrljanje (chat) putem mobitela, a činjenica da sav promet ide preko Blackberryjevih servera osiguravao je i dozu privatnosti korisnicima.

Međutim, BBM uskoro bi se mogao naći i na pametnim telefonima s iOS-om i Androidom.

Izvršni direktor BlackBerryja Andrew Bocking najavio je kako će BBM postati mobilna usluga na više platforma.

'BBM je oduvijek bila jedna od najprivlačnijih usluga za korisnike BlackBerryja koja im je omogućavala jednostavno povezivanje uz održavanje visokog stupnja privatnosti. Drago nam je da i korisnicima iOS-a i Androida možemo ponuditi da se priključe zajednici BBM', zapisao je u blogu Bocking.

BBM omogućiti će komunikaciju među korisnicima BlackBerryja, Androida i iOS-a, glasovni chat, uključivanje u BlackBerryjeve grupe u kojima je moguće dijeliti slike, dokumente i drugo.

Točan datum lansiranja BBM-a za druge platforme nije definiran i ovisi o tome kada će svoj blagoslov dati Google Play, odnosno Appleov App Store, no u Blackberryju procjenjuju kako bi to moglo biti tijekom ljeta.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!