OD 1. SRPNJA

Bit će puno jeftinije surfati u roamingu preko HT-a

20.06.2014 u 12:35

Bionic
Reading

Sve cijene usluga u zemljama Europske unije - uz Island, Norvešku i Lihtenštajn - snižene su. Najviše su pojeftinili podatkovni promet i MMS-ovi

Sukladno zahtjevima Uredbe o roamingu EU-a (o čemu smo već pisali) te mišljenju HAKOM-a, Hrvatski telekom je uskladio svoju roaming ponudu za sve korisnike.

Cijena svih usluga je smanjena pa cijena odlaznog poziva u zemlje EU-a te Island, Norvešku i Lihtenštajn, kao i odlaznog poziva prema Hrvatskoj iz tih zemalja snosi 1,81 kn (prije 2,27 kn), cijena dolaznog poziva je 0,47 kn (prije 0,66 kn), cijena SMS-a je 0,57 kn (prije 0,75 kn), dok je cijena megabajta podatkovnog prometa prometa, kao i MMS-a, 1,90 kn (prije 4,26 kn). Ove cijene počinju vrijediti od 1. srpnja 2014., a u sve cijene uključen je PDV.


Također, rezidencijalnim i poslovnim pretplatnicima, kao i korisnicima bonova te Simpe HT-a osigurava povećanje broja minuta za dolazne i odlazne pozive unutar opcija Travel & Talk. Tako će oni moći u roamingu razgovarati za 10, 50 i 70 minuta više (ovisno o opciji) za isti iznos mjesečne pretplate.

Tu je i povećanje količine megabajta unutar opcija Travel & Work za 25, 100 i 500 MB, ovisno o opciji. Istodobno, smanjuje se mjesečna naknada na opcijama Travel & Surf do 50 kn mjesečno i Data Roaming M2M 25 MB za 40 kn mjesečno. Tako od 1. srpnja sedam dana neograničenog surfanja u zemljama EU-a, Islandu, Norveškoj, Lihtenštajnu, Srbiji i BiH stoji 100, umjesto dosadašnjih 150 kn.

Megabajti uključeni u opciju Travel&Surf L kod pretplatnika vrijede ne samo za zemlje EU-a te Srbiju i BiH, nego i za dodatnih pedesetak najposjećenijih zemalja u koje korisnici putuju i s kojima posluju kao što su Australija, Albanija, Bjelorusija, Crna Gora, Indija, Iran, Island, Izrael, Japan, Kina, Kosovo, Makedonija, Meksiko, Monako, Norveška, Ukrajina, Rusija, SAD, Švicarska, Turska, Ujedinjeni Arapski Emirati...


U svim ovim zemljama podatkovni promet iz opcija može se koristiti neovisno o tome na mrežu kojeg stranog operatora je korisnik spojen. Na taj način korisnik ne mora voditi računa o tome na koju mrežu se spaja s obzirom na bojazan da bi mu se uređaj mogao automatski prebaciti na drugu mrežu što bi uvećalo troškove.

'Cijene u našim opcijama od 1. srpnja su niže unutar EU, Islanda, Norveške i Lihtenštajna, što će zacijelo našim korisnicima omogućiti bezbrižnija putovanja. I ne samo to, osim zemalja EU, neke opcije uključuju i zemlje u koje naši korisnici najčešće putuju te s kojima poslovno surađuju.

Povoljnije opcije predstavljaju i priliku za naše poslovne korisnike da upravo putem alata i usluga HT-a, istaknuo je Jerko Dumanić, direktor Sektora za marketing poslovnih korisnika HT-a.

Pogledajte nove cijene HT-ovog roaminga za privatne i poslovne korisnike