BIZARNI GADGETI

Biste li nosili elektrošoker kojim šokirate samog sebe?

19.03.2017 u 09:12

Bionic
Reading

Ove godine nosivi gadgeti su jako, jako 'in'. Ovo znači da ćemo (ako zbilja odlučimo ići do kraja) moći nositi detektor radijacije ili sat koji se puni tjelesnom toplinom. I tu je čak uređaj koji koristi šok-terapiju. Jao si ga nama!

Uređaj koji će vas kazniti elektrošokom ako radite zločeste stvari!

 

Priznajte - kliknuli ste na članak zbog uređaja s elektrošokovima. Pa, evo ga - riječ je o narukvici koja vas drmne strujnim udarom kad nakon mjeseci i mjeseci samokontrole ponovno počnete gristi nokte, pušiti ili oboje. Pavlok, narukvica koja dolazi s usklađenom aplikacijom može vas podsjetiti s 50 do 500 volti ljubavi svaki put kad ponovite nezdravu naviku. Po tvrdnjama razvojnog stručnjaka, mozak asocira neugodne šokove s navikom koju pokušavate prekinuti. Kretanje ruke u određenom smjeru navodno pomaže uređaju detektirati da grizete nokte, pušite cigaretu ili nešto još gore. Skeptični? Ne brinite -  i mi smo. Za više informacija o ovoj divoti posjetite službenu stranicu. Cijena je 170 dolara.

Pavlok - promijenite svoj život i navike Izvor: Društvene mreže / Autor: Pavlok

Pametni sat koji punite toplinom svog seksi tijela

Cicaj ga, Apple Watch: pripremi se za pametni sat kojem NIKAD ne treba punjenje zato što se hrani tjelesnom toplinom. Matrix PowerWatch također može pratiti vaše aktivnosti, mjeriti kretanje, kalorije koje ste potrošili, koliko spavate i slične sitnice. I jest, otporan je na vodu, što znači da ga možete nositi i na trening plivanja. Sat čak uključuje pokazivač energije koju tijelo stvara. U ovome trenu PowerWatch i njegov veći brat PowerWatch X su u stadiju prototipa. Projektu možete pomoći putem Indiegogoa (minimalni iznos je 139 dolara), s time da bi se sat na tržištu trebao pojaviti ovog listopada.

 

Prijenosni gadget koji vas upozorava kad ste pijani

Kompanija koja je razvila prijenosni alkotest vraća se u punoj snazi s BACtrack Skyn, prijenosnim gadgetom koji se može priključiti na remen vašeg Apple Watch. Riječ je o suptilnom uređaju koji ne zahtijeva da u njega pušete. Skyn će pratiti razinu alkohola u krvi očitavajući kožu te će vas na vrijeme upozoriti da spustite tu čašu gemišta. Uređaj bi trebao biti dostupan krajem ove godine

BACtrack Skyn Izvor: Promo fotografije / Autor: BACtrack Skyn

Detektor radijacije. Zašto? Zato.

Hoćete izludjeti svog stomatologa. Okačite Dosime na pojas prije idućeg posjeta rendgenu. Ovaj uređaj od 199 dolara stvoren je da izmjeri ionizirajuću radijaciju u pravome vremenu - radijaciju koja dolazi iz prirodnih izvora (tlo, voda, zrak) kao i onih koje je napravio čovjek (nuklearna energija, strojevi za rengen). Uređaj s vašim telefonom komunicira Bluetoothom i rezultate prikazuje u za to napravljenoj aplikaciji. Tvrtka preporučuje ovaj uređaj za kućanstva u nuklearnoj sjeni (do 70-ak kilometara udaljenosti od nuklearne elektrane), ljude koji često lete, profesionalce u medicini i tako dalje.