NOVI REKORD

Betu Battlefielda 1 zaigralo preko 13 milijuna igrača

18.09.2016 u 10:56

Bionic
Reading

DICE i EA s ponosom su potvrdili da je otvorena beta Battlefielda 1 bila jedna od najuspješnijih u povijesti Electronic Artsa

Točnije, to je doslovce najuspješnija beta koju je Electronic Arts izao - ikad. To se, jasno, računa ako vjerujete službenoj izjavi iz Digital Illusionsa CE. Vijest je stigla proteklog četvrtka te je još jednom potvrdila kako EA u Battlefieldu 1 vjerojatno vidi pravi zlatni rudnik.

Brojke obuhvaćaju sve tri platforme na kojima je beta bila dostupna: PlayStation 4, Windowsi i Xbox One. Electronic Arts je vrata Battlefielda 1 držao otvorenima ravno deset dana - od 30. kolovoza do 8. rujna.

Battlefield 1 brojkama je uspješno premašio donedavnog rekordera Electronic Artsa - betu Star Wars Battlefronta koja je okupila više od devet milijuna igrača prošlog listopada. Ona je u principu bila najveća beta ikad, nadmašivši Overwatch (9,7 milijuna igrača), Tom Clancy's The Division (6,4 milijuna) i Destiny (4,6 milijuna gejmera).

Pet tjedana prije službenog izlaska Battlefielda 1 EA DICE polira igru zahvaljujući komentarima igrača koji su je isprobali. Jedna od stvari koju će lagano omekšati je i mrski lagani tenk. Battlefield 1 na PC, PlayStation 4 i Xbox One stiže 21. listopada. Oni koji su ga prednaručili u Early Enlister Deluxe Editionu moći će početi s igrom tri dana ranije.