PRIPREMITE SE

Besplatni razgovori putem Facebooka

17.01.2013 u 12:28

Bionic
Reading

Omogućavanjem besplatnih poziva na mobilnim telefonima, Facebook je gotovo postao konkurencija mobilnim operaterima. Barem što se tiče SAD-a i Kanade

Facebook polako uvodi mogućnost besplatnih poziva za svoje korisnike.

Korisnici Facebooka dosad su mogli ostvarivati video pozive putem računala, no sada se ta mogućnost seli i na mobilne telefone.

Posljednja verzija aplikacije Facebook Messenger za iOS omogućuje korisnicima besplatno uspostavljanje poziva s drugim korisnicima.

Zasad je potrebno imati instaliranu aplikaciju Facebook Messenger na iPhoneu, otvoriti razgovor s drugim korisnikom iPhonea i u gornjem desnom kutu pritisnuti 'i'.

Otvorit će se informacije o osobi s kojom je otvoren razgovor te mogućnost uspostavljanja besplatnog poziva.

Odabirom 'Besplatnog poziva' osoba s druge strane dobit će obavijest da je netko zove.

Besplatni pozivi dostupni su u Kanadi i SAD-u, a u planu je postupno uvođenje i u ostatku svijeta.

U Facebooku planiraju uskoro ponuditi istu mogućnost i korisnicima Androida.

Da želi konkurirati Skypeu, Facebook je najavio u ranijoj verziji Messengera kada je predstavio mogućnost slanja glasovnih poruka.

S obzirom na to da Facebook ima više od milijardu korisnika diljem svijeta, uvođenjem glasovnih poziva postao bi najveća zajednica korisnika VoIP-a.

Osim toga, uvođenjem besplatnih poziva, Facebook zapravo konkurira mobilnim operaterima, jer sad pruža i slanje besplatnih poruka, glasovnih poruka i poziva.

Treba li nakon toga Facebooku uopće onaj telefon o kojem se stalno šuška? Vjerojatno ne.