MOBILNA RECENZIJA

Battleheart Legacy fantastični je džepni RPG

05.11.2014 u 06:58

Bionic
Reading

Mika Mobile, uspješni developer koji se zakleo kako neće više raditi igre za Android popustio je i konačno sve vlasnike spomenute platforme obradovao fenomenalnim RPG-om Battleheart Legacy

Ponekad je zaista teško gledati kako jedna platforma dobiva sve igre dok druga očekuje konverziju koja stiže tek nekoliko mjeseci kasnije. Situacija s gejmanjem na iOSu i Androidu vrlo je škakljiva tema o kojoj vlasnici Androida ne vole pretjerano puno pričati. Međutim, kada se dese čuda poput izlaska igre koju upravo recenziramo, sve je odjednom ponovno na svom mjestu.

Mika Mobileov Battleheart igra je koja je inspirirala čitav žanr mobilnih akcijskih roleplayinga. U njoj ste vodili tim od nekoliko heroja te putem intuitivnog dodirnog sučelja, preživljavali val za valom maštovito osmišljenih fantasy čudovišta. Dubina igre temeljila se na kompoziciji timova, sinergiji likova, levelanju te konačno - predmetima. Ako pitate autora ovih redaka, radi se o jednoj od najboljih mobilnih igara uopće te vam ovom prilikom toplo preporučujemo da je zaigrate.

Battleheart trailer



Sad, što se Battleheart Legacyja tiče, on bi se prije svega mogao nazvati sandbox eksperimentom. Prva stvar koju ćete uočiti pri njegovu pokretanju je manjak pretencioznosti i obećanja o next-level gameplayu. Battleheart Legacy svoj jednostavan dizajn ponosno stavlja u prvi kadar, što je zapravo fenomenalan potez. Likovi su, istina, obavili tranziciju iz izometrije u 3D, no prepoznatljivi vizualni identitet tu je i dalje prisutan.


U Battleheart Legacyju vašem je liku na samom startu rečeno dokle mora doći. Što je najbolje, hodanje do te lokacije najmanji je problem. Kako bi se bacio u koštac s najvećim izazovom u igri, morat će putovati bespućima (čtaj: otvorenom mapom), vršiti zadatke i sakupljati novac u nadi da kupi komad opreme koji će mu omogućiti napredak.


Stvari, naravno, ne staju na tome. Kao i svaki heroj s trunčicom samopoštovanja, bacit ćete se na učenje novih vještina kao svinja na klip kukuruza. Kako biste sakupili nove vještine, morat ćete podizati svoje statove, a kako biste otključali vještinu, morat ćete potrošiti novac. Novac dobivate u questovima te time zapravo zatvarate začarani krug u kojem se glavni lik Battleheart Legacya nalazi.


Kao i kod svake dobre igre, vrag je u detaljima. Tijekom određenih misija imat ćete priliku sprijateljiti se i učiti od skrivenih majstora. Ovo će vam omogućiti, naravno, pristup još VEĆEM spektru skillova i klasa. Ovih prvih pet-šest poput ratnika, paladina, strijelca i maga nisu ništa prema specijalnima poput vještice, warlocka, nindže ili čak barbara. Što je najveći vrh, vještine jedne klase možete kombinirati s bilo kojom drugom sve dok imate dovoljno novca za njihovu kupnju te dovoljno visoke statove za njihovo izvođenje.


Nindža koji baca vatrene lopte? Paladin koji koristi otrove i prikrada se žrtvama iz sjene? Nebo je granica. Kombinirajte ovo s već isprobanom i prilično zaraznom real-time borbom u kojoj povlačite 'linije' do svojih neprijatelja i dobit ćete igru koju jednostavno nećete moći ispustiti iz ruku.

Battleheart Legacy trailer

Jedini pravi problem kod Battleheart Legacyja je to što on u principu nema nikakvu formu. Priča je ovdje samo pro forma, a glavni vam je zadatak i dalje prodor kroz sve gadnije i gadnije tamnice te sakupljanje sve opakije i opakije opreme. Međutim, kada jednom krenete igrati igru, nećete imati nikakvih problema s manjkom čvrste fabule. Jedino o čemu ćete razmišljati je isplati li se učiti kako ispucavati eksplozivnu strijelu kad već to radite vatrenim kuglama i otrovnim šurikenima

Plus
- duboko strateško iskustvo
- jednostavnost i pristupačnost
- dinamična akcija
- zarazno do bola

Minus:
- mlitava priča
- pojednostavljeni sandbox model

Ocjena: -5

Ime: Battleheart Legacy
Proizvođač: Mika Mobile
Platforme: iOS, Android
Žanr: akcijski RPG