KONAČNO USPJEH!

Battalion 1944 'rasturio' na Kickstarteru

08.02.2016 u 07:32

Bionic
Reading

U samo tri dana igrači su na Kickstarteru financirali FPS smješten u Drugi svjetski rat, a već prvi foršpan zaista obećava

Tamo prije pet, šest godina igrači su doslovno molili izdavačke kuće za milost – svima je bila puna kapa igara smještenih u Drugi svjetski rat. No sada već godinama sve značajnije FPS franšize ulaze u područje futurizma i igrači su pomalo siti toga.

Stoga uopće ne čudi to što je Battalion 1944 u samo dva, tri dana na Kickstarteru prikupio nešto više od milijun kuna, tj. 100 tisuća funti. Radi se o vrlo skromnom budžetu, a projekt je, čini se, vrlo ambiciozan. U pitanju je naime multiplayer-only pucačina smještena u 1944. te producirana u Unreal Engineu 4. Njeni autori obećavaju motion-capture animacije, ali i vjerno prenesene stvarne lokacije.

S obzirom da je primarni cilj ispunjen, autori igre nadopunili su kampanju novim ciljevima, a dosad je prikupljeno ukupno 164 tisuće funti. S obzirom da kampanja traje još 24 dana, nećemo biti iznenađeni ukoliko taj iznos stigne do 500 tisuća funti.

Igra je u razvoju za PC i nove konzole, a na tržištu bi se trebala pojaviti do ožujka 2017.

Battalion 1944 - Announcement Trailer