MAHINDRA U NAVALI

Baš nas zanima što u Tesli kažu na ovo električno čudo

08.07.2016 u 08:07

Bionic
Reading

Prema pisanju AutoExpressa, indijski automobilski div Mahindra razmišlja o proizvodnji Pininfarina električnog superautomobila. Time bi se spojio talijanski dizajn s električnom motorizacijom koju Mahindra već ima spremnu, a konačni uradak bi bio namijenjen konkuriranju u najvišem segmentu električnih automobila - mjestu koje sada drži Tesla Motors

Pininfarina je svojevremeno odustao od proizvodnje automobila te se odlučio posvetiti samo inženjerskim i dizajnerskim poduhvatima. Mahindrin IT odjel je pak Pininfarinu kupio u drugom dijelu prošle godine, no za sada je zajedničkih uradaka bilo relativno malo. Studio je dizajnirao tek interijere za indijsko tržište te nedavno predstavio koncept vozila s pogonom na vodik za švicarsku kompaniju Green GT.

Apetiti ipak postoje. Za vrijeme FIA Formula E natjecanja u Londonu, gdje Mahindra ima vlastiti tim, predsjedavajući Anand Mahindra je izjavio kako oni Pininfarinu vide kao vrlo poseban brand. 'Ne dirate se u nešto što radi. Među njihovim aspiracijama sada se nalazi ne samo osmišljavanje dizajna za druge brandove, već osmišljavanje vlastitog automobila', rekao je.


U električne automobile Mahindra itekako planira nastaviti ulagati sve više sredstava (pa i otkriti potpuno novu platformu), a s obzirom na riječi predsjedavajuće figure, možda se na Pinifarinin uradak neće trebati čekati (pre)dugo. Mahindra je tako otkrio da su im planovi više-manje slični drugim automobilskim divovima, no malo koji od njih se može pohvaliti mogućnosti izrade dizajnerskih superautomobila kakve je u stanju izvesti Pininfarina - uz Mahindrina sredstva i oslobođene 'ruke'.