OTVOREN ZAGREB AUTO SHOW

Bandić: 'Čeka nas 18 veličanstvenih godina'

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 06.04.2016 08:07
  • Objavljeno 05.04.2016 u 19:53
  • +26
  • +23

Zagreb Auto Show

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Četrnaesti Zagreb Auto Show službeno je otvorio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, u ozračju nade da sajam predstavlja prekretnicu negativnih trendova na domaćem automobilskom tržištu

Dina Tomšić, voditeljica Zagrebačkog velesajma, rekla je kako je Zagreb Auto Show 'praznik za Zagrebački velesajam', koji je prešao dug put od 1992. godine, kada je osnovan, kao i od dana kada je bilježio i do 215 tisuća posjetitelja.

Istakla je velik broj hrvatskih premijera te nastup tri hrvatska proizvođača, među kojima posebno mjesto zauzimaju Rimac Automobili. Nakon pada tržišta, dijelom prouzročenog i represivnom poreznom politikom, Zagreb Auto Show želi potaknuti potražnju i oporavak domaćeg tržišta i pratećih industrija, naglasila je Tomšić.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović u velikom odazivu izlagača vidi znak oporavka automobilske industrije, opterećene krizom, ali i sivom ekonomijom te krivom politikom. 'Borit ćemo se za povrat pretporeza za kupnju i održavanje vozila', rekao je Burilović te dodao kako bi volio da Rimac Automobili nisu usamljeni primjer jer Hrvatska ima što pokazati, a Zagreb Auto Show ima potencijala postati najvažnijom auto izložbom srednje i jugoistočne Europe.


Yves van der Straaten, glavni tajnik Međunarodne organizacije proizvođača automobila OICA, uvjeren je kako je automobilska industrija ostavila najgore razdoblje iza sebe, kako Hrvatsku čeka oporavak tržišta te kako će Zagreb Auto Show imati pozitivan utjecaj na prodaju automobila.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić rekao je kako nakon osam sušnih Zagreb čeka 18 veličanstvenih godina kad su sajmovi vezani uz automobilsku industriju u pitanju. 'Kriza je izazov. Uhvatili smo se u koštac s njom i organizirali ovo događanje. Ovo je dokaz što sve može Zagreb', rekao je Bandić.

Posebno je zahvalio hrvatskim izlagačima, u prvom redu tvrtkama Rimac Automobili i Doking, kazavši kako je sretan što se na Zagreb Auto Showu predstavlja i hrvatska pamet.

Svečano otvorenje nastupom je zatvorila violončelistica Ana Rucner

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!