KONCEPTNA VIZIJA

Automobili budućnosti neće ličiti na automobile

07.11.2015 u 07:34

Bionic
Reading

Autonomni automobili budućnosti neće posebno ličiti na automobile današnjice, već više na modularne tehnološke 'kutije' - barem ako se pita Tommasoa Gecchelina. On se konceptom nada kako će u sljedećih pet godina na tržištu osvanuti upravo nešto nalik na Next vozila za prijevoz putnika

Ovaj entuzijastični izumitelj i dizajner navodi kako je Next zamišljen kao sustav prijevoza kojem srce čini mobilna aplikacija. Baš kako korisnici danas zovu Uber vozila, tako bi mogli pozvati i Next module za prijevoz. Oni bi se pak inteligentno spajali s drugima po potrebi i na najučinkovitiji mogući način prevozili putnike do njihovih odredišta.

Konceptni Next u verziji 3.0 je, naravno, potpuno električan, no i dovoljno inteligentan da putnike automatski spoji na sljedeći modul u slučaju da mu baterija otkaže poslušnost usred vožnje.


Dok Gecchelin vjeruje da će već do 2020. ovakvo što biti na cestama, analitičari i stručnjaci iz svijeta inženjerstva smatraju kako je realniji okvir između 15 i 30 godina. Autonomna vozila još nisu tu kako ih brojni koncepti prikazuju, no vizija je svakako vrlo zanimljiva:

Automobili budućnosti neće ličiti na automobile