CRVENO I OPAKO

Asus nastoji grafiku stolnih računala prenijeti na laptope

31.05.2016 u 15:22

Bionic
Reading

Da, dobro ste pročitali. Na najnovijem sajmu Computex poznati proizvođač konačno je prikazao funkcionalnu verziju prethodno najavljene ladice za eksterne grafičke kartice šarmantnog imena Asus ROG XG Station 2

Osim što ima već prepoznatljiva dizajnerska obilježja serije proizvoda Republic of Gamers poput oštrih kutova kućišta i crvenog pozadinskog osvjetljenja, on nastoji snagu stolne grafike prenijeti na laptope. Ovo radi putem konekcije za Thunderbolt 3 te u principu omogućuje vam da najjače kartice iz Nvidije i AMD-a priključite na svoje ne toliko moćno prijenosno računalo.

Što Asus želi da instalirate u svoju ladicu za grafičke kartice? Pa svoj najnoviji GTX 1080 Strix, naravno.


ROG XG Station 2 na Computexu je bio spojen s novim Asusovim modularnim ultrabookom Transformer 3, dajući malom ali ne toliko moćnom prijenosniku impresivnu grafičku moć. Dolazak nove ladice za grafičke kartice na otvoreno tržište još nema službeni datum, no sudeći prema onome što se dalo vidjeti, riječ je o nečemu što prijenosno računalo efektivno pretvara u stolno.

Velike su šanse da, naime, nećete trčati po stanu ili uredu noseći laptop u jednoj, a ladicu s grafičkom pod drugom rukom.