CES 2016

ASUS je osvojio pet nagrada za inovacije na sajmu CES 2016

11.01.2016 u 15:02

Bionic
Reading

Proizvodi iz četiri kategorije nagrađeni su za izuzetne inovacije i inženjering. Ono što nas nimalo ne iznenađuje je to što većina dobivenih nagrada ima izravne veze s brzorastućom industrijom periferija specijaliziranih za igranje videoigara

Tajvanski proizvođač hardvera ove je godine na CES-u u Las Vegasu pokupio pet prestižnih nagrada za inovaciju i dizajn. Pet nagrađena proizvoda su: ASUS Chromebit CS10 - računalo s Chrome OS-om veličine čokoladice; gejming laptop ROG G752, gejming desktop ROG GT51, monitor PG348Q LCD i RT-AC5300 tri-band ruter WiFi.

Navedeni proizvodi su osvojili nagrade u sljedećim kategorijama:
-Računalni hardver i komponente: Chromebit CS10 i ROG G752
- Gejming i VR: ROG GT51
- Računalne periferije: PG348Q
- Smart Home: RT-AC5300

Manifestacija CES Innovation Awards, koja se održava od 1976. kao dio sajma International CES u Las Vegasu jedna je od najprestižnijih nagradnih manifestacija u industriji potrošačke elektronike. Nagrade pokrivaju 27 kategorija proizvoda, a proizvode ocjenjuje eminentna grupa nezavisnih industrijskih dizajnera, inženjera i novinara.

Još jedna hvalevrijedna statistika tiče se i porasta interesa za gejmerske monitore. Asus je postao jedan od najvećih proizvođača ekrana za gejming koji, prema nedavnom izvješću, zauzima 40 posto svjetskog tržišta spomenutih periferija. Konkurente poput Acera, BenQa i ViewSonica ovo je dodatno potaklo da tijekom ove godine izdaju veći broj ekrana namijenjenih za igranje videoigara.

Ovaj uspjeh prije svega se može pripisati prošlogodišnjem porastu interesa za gejming periferije na području EU-a, Amerike i Tajvana.