99 POSTO

Appleov tablet stiže 27. siječnja?

19.01.2010 u 10:05

Bionic
Reading

Appleovo mitsko tablet računalo, slično iPhoneu prije nego je službeno predstavljen, bizaran je gadget: svi pričaju o njemu, a Apple još nije potvrdio da postoji. No, sve te glasine moraju imati neko uporište u stvarnosti, a sada kad je Apple službeno poslao novinare na događaj koji će se održati u srijedu, 27. siječnja, gotovo je sigurno da će tablet biti predstavljen upravo tada

Naravno, kao i uvijek, Appleova nevjerojatna tajnovitost ne dopušta nam da išta kažemo s posvemašnjom sigurnošću. Ipak, gadget blogovi su ludi za tabletom, priča se da u Aziji vlada nestašica 10-inčnih LCD i OLED zaslona jer ih je sve unaprijed naručio Apple, novi patenti vezani za ovaj uređaj pojavljuju se na dnevnoj bazi, a novinski izdavači već se hvale da su potpisali ugovor o objavljivanju svojih tiskovina u digitalnom obliku na još neznanom uređaju.

Apple si u ovakvoj atmosferi gotovo ne može dopustiti da ne predstavi ništa, pitanje je samo hoće li to biti tablet, nova verzija iPhonea (o kojoj se isto tako ništa pouzdano ne zna, osim nagađanja o kvalitetnijoj kameri i OLED zaslonu visoke razlučivosti) ili oboje. U svakom slučaju, pratite nas za tjedan dana: sve ćete zanimljivosti vezane uz Appleov događaj moći pratiti na stranicama rubrike Tehno na tportalu.