ŠTO JE SAD?

Apple sprema nešto tajnovito

03.01.2012 u 12:18

Bionic
Reading

Krajem mjeseca jabučari bi trebali održati medijsku prezentaciju u New Yorku. Navodno nije riječ o hardveru, već o izdavaštvu i servisu iBooks

Krajem siječnja Apple planira održati medijsko događanje u New Yorku, piše Wired. Vjerojatno će glavnu riječ voditi Appleov viši dopredsjednik za internetski softver i usluge Eddy Cue.

Što će predstaviti? Možda Apple TV, o kojem se već dugo i puno priča? Ili iPad3? Čini se da ne.

Apple obično predstavlja novi hardver u San Franciscu, a u New Yorku je prije nešto manje od godinu dana lansirao novine namijenjene isključivo za iPad The Daily. A ni Cue se ne bavi hardverom. Njegova su domena online projekti - App Store, iCloud, iAd i iBookstore.

Tech Crunch navodi da je dobio potvrdu iz Applea da će u Velikoj Jabuci, inače jednom od najvećih svjetskih izdavačkih središta, predstaviti nešto novo vezano uz iBooks.

O čemu se točno radi, može se samo nagađati.

iBooks očito zaostaje za Kindleom. Možda je Appleov ljepši, ali Amazonov servis ima veći katalog i radi na gotovo bilo kojem postojećem uređaju. iBooks funkcionira samo na tri.

Apple neće nikad dopustiti postavljanje iBooksa na suparnički hardver, stoga će aplikacija do daljnjega imati male izglede za uspjeh.

Možda je u pitanju Newsstand, koji je bio prilično uspješan i zabilježio velik porast pretplate na novine i časopise nakon pokretanja s operativnim sustavom iOS 5?

Na jedno se možete sa sigurnošću kladiti. Bit će to tek prva od mnogih najava iz Applea ove godine.