PRIČA SE

Apple novi iPhone neće raditi u Kini?

03.10.2016 u 13:04

Bionic
Reading

Apple navodno u Izraelu potiho razvija hardver za iduće, značajno redizajnirano izdanje svog pametnog telefona najavljeno za iduću godinu

Pojedinosti o iPhoneu 8 nema puno. Priča se kako bi mogao imati zaslon od ruba do ruba koji će ukloniti potrevu za rubovima pri vrhu i dnu, gdje se između ostalog nalaze senzor za očitavanje otiska prsta i prednja kamera.

Prema navodima neimenovanog Appleovog zaposlenika koji navodno lemi komponente za Apple, dio hardvera nastaje u gradu Herzliji u Izraelu.

Nije odao puno o idućoj generaciji iPhona, osim što je rekao kako će se razlikovati od iPhonea 6s i 7, koji su se našli na udaru kritika zbog toga što previše sliče prethodnicima. Navodno će imati poboljšanu kameru, na što smo već navikli kad su novi iPhonei u pitanju.


Zanimljivo, navodno je koristio izraz 'iPhone 8' iako bi tijekom 2017. godine na tržište trebao biti pušten iPhone 7s. Osmica ne bi trebala pojaviti sve do 2018. jer Apple ima dvogodišnje razvojne cikluse. Moguće je, naravno, kako će u Appleu dokinuti tu tradiciju i ponuditi radikalno drukčiji uređaj.

Appleov ured u Herzliji postoji četiri godine i zapošljava oko 800 djelatnika. Drugi je po veliči Appleov istraživačko-razvojni centar na svijetu. Otvoren je nakon što su jabučari kupili dva startupa (Anobit, koji se bavi flash memorijom, i PrimeSense, u kojem razvijaju senzore). U njemu razvijaju čipove, memoriju, kamere i bežične tehnologije.