PROIZVODNJA ČIPOVA

Apple i Samsung se ne podnose, no ne mogu jedan bez drugog

11.03.2014 u 18:48

Bionic
Reading

Veza koju Samsung i Apple imaju kad je riječ o komponentama za mobilne uređaje zasjenjena je samo sudskim procesima koje vode. U više navrata u proteklih godinu dana pojavila se informacija da će Samsung uskoro ostati bez posla kad su u pitanju Appleovi čipovi, a čini se da će na novim komadićima silicija raditi paralelno uz kompaniju TSMC

Apple nove generacije uređaja obično prezentira i s novom generacijom čipova Ax, a sljedeći je na redu A8. Samsung se navodno nalazi u testnoj fazi proizvodnje, a masovna proizvodnja novog čipa trebala bi se osigurati već za sljedeći kvartal godine.


Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) konačno se uključio u značajniji komad kolača, a navodno će paralelno proizvoditi identične čipove po Appleovoj narudžbi. Usprkos nedavnoj informaciji da će sva proizvodnja pasti na leđa ovog proizvođača jer je Samsung izvan igre uslijed 'neisplativosti', izgleda da su proizvodni pogoni južnokorejske kompanije i dalje atraktivni.

Spekulacije će se sasvim sigurno nastaviti još neko vrijeme, no čini se da su kompanije itekako još potrebne jedna drugoj.