STARO ZA NOVO

Apple će od vas otkupiti oštećeni iPhone, čak i u Hrvatskoj

06.02.2016 u 11:14

Bionic
Reading

Od ovog tjedna kupci će moći zamijeniti i uređaje s oštećenim zaslonima, kamerama i dugmadi te zauzvrat dobiti popust za kupovinu novijih modela u Appleovim trgovinama. U Hrvatskoj je to moguće već neko vrijeme

Dosad su Appleove trgovine samo za neoštećene starije modele iPhonea davale kredit koji je bilo moguće iskoristiti za smanjivanje cijene pri kupovini novih uređaja u sklopu programa zamjene staro za novo 'Reuse and Recycling'.

To bi se uskoro trebalo promijeniti. Od ovog tjedna kupci će navodno moći zamijeniti i uređaje s oštećenim zaslonima, kamerama i dugmadi te zauzvrat dobiti popust za kupovinu novijih modela u Appleovim trgovinama. Koliko će iznositi ovisit će o modelu. Raspon je navodno od 50 dolara za 5s preko 200 za 6 do 250 dolara za 6 plus.

Popust nećete dobiti bezuvjetno, već ukoliko je uređaj oštećen 'u razumnim granicama', što vjerojatno znači kako mora biti bar funkcionalan, a ne u raspadajućem stanju.

U Hrvatskoj je kod pojedinih distributera to već moguće učiniti unazad mjesec dana. Jedan od njih je iStyle. Kako je tportalu objasnila Ida Škvorc, u sklopu njihovog programa 'Staro za novo' možete donijeti i oštećeni iPhone. Djelatnici će ga pregledati te uz pomoć posebne aplikacije utvrditi vrijednost koju ćete dobiti kao popust pri kupovini novih uređaja.

Oštećeni mobitel mora biti funkcionalan, a popust prilično varira ovisno o stanju u kojem se iPhone nalazi. Nema ograničenja broja uređaja koje možete donijeti.

Drugi se tek pripremaju za uvođenje te opcije. 'U ovom trenutku HG Spot nema informacije o tome kada će navedena mogućnost biti dostupna u Hrvatskoj. HG Spot svakako podržava navedeni projekt i poduzet ćemo sve moguće aktivnosti kako bi navedena usluga u što kraćem vremenu bila dostupna svim našim kupcima', rekao je tportalu HG Spotov Saša Lončar.

Appleove trgovine od ovog će tjedna, u suradnji s Belkinom, uvesti i strojeve za instalaciju plastičnih štitnika zaslona.

Više:Mashable