PREVIŠE OGRANIČENA

Android Wear bi jednostavno morao imati ove mogućnosti

08.02.2015 u 12:31

Bionic
Reading

Čitanje raznih obavijesti na ručnom zglobu čini se dosta zgodnim, no mobilne platforme poput Android Weara imaju još dalek put pred sobom - posebno ako žele uvjeriti potrošače da im je takvo što potrebno. Stranica TechSpot smatra kako, barem za sada, Googleovom rješenju za nosive gadgete nedostaje dosta toga

'Koristim Android Wear svakodnevno već mjesec dana i u nekim stvarima je izvrstan (...) no, jedna od stvari koju sam naknadno shvatio o Googleovoj platformi za nosive gadgete je to da je dobila jednu značajnu nadogradnju prije više od šest mjeseci, ali i to da uistinu ne može napraviti mnogo toga', piše Tim Schiesser za TechSpot.

Njegovi prijedlozi sežu od toga da bi sljedeća generacija platforme jednostavno morala donijeti mogućnost unverzalnog odgovaranja. 'Ako sam u mogućnosti odgovoriti na poruku na pametnom telefonu preko tipkovnice, trebao bih to moći napraviti glasom preko pametnog ručnog sata', piše Schiesser dodavši kako neke aplikacije poput Gmaila i Messengera već imaju tu mogućnost.


Jedna od jednostavni(ji)h mogućnosti bi bila i prijenos mogućnosti za identifikacijom glazbe. Usprkos tome što Android Wear koristi određenu Google Now strukturu, za razliku od pametnih telefona, smartwatch gadgeti nemaju tu mogućnost, iako je moguće koristiti glasovne kontrole i pretraživanje. Schiesser vjeruje i kako bi prikaz minijaturne karte za vrijeme navigacije bio poželjnim dodatkom, primjerice za vrijeme hoda, uz prikaz lokacija bliskih korisniku.

Android Wear nije pretjerano dobro sređen kada je riječ o brzim kontrolama poput svjetline, paljenju i gašenju Bluetooth veze i sl. 'Postavljanje svega ovoga traži hrpu petljanja po ekranu uređaja, što je daleko od idealnog rješenja (...) dodatak minijaturne ladice s kontrolama bi mogla biti prava stvar', smatra Schiesser.

Ovaj autor ima i naizgled bolju ideju za sustav obavijesti. Isječci s obavijestima bi bili nadograđeni tako da Wear više ne 'reže' određene dijelove obavijesti, a rješenje je grupiranje obavijesti, koje korisnik naknadno može proširiti i vidjeti detalje. Više detalja i mogućnosti koje bi vrijedilo vidjeti na Android Wear platofrmi je moguće pročitati u izvornom tekstu