EPSKI

AMD-ova grafika korištena u indijskom povijesnom spektaklu

19.09.2015 u 08:17

Bionic
Reading

AMD se nedavno pohvalio time da je Arka Mediaworks koristio AMD FirePro W8100 GPU-ove, AMD FirePro W9100 GPU-ove i druge AMD-ove tehnologije tijekom produkcije filma Baahubali: The Beginning

Ovaj povijesni spektakl (u Indiji) proslavljenog redatelja S.S. Rajamoulija ujedno je najskuplji film koji je on do danas režirao. Radi se o priči o braći koja se nađu u sukobu zbog podjele kraljevstva naslijeđenog od oca.

Produkcija ovog filma, kao što smo spomenuli, potpomognuta je AMD-ovom grafikom. Konkretno, tijekom izrade kompleksnijih CGI scena korišteni su AMD FirePro W8100 GPU, AMD FirePro W9100 GPU i mnogi drugi.

Baahubali: The Beginning foršpan


'Kada su u pitanju sjajni efekti korišteni u filmu 'Baahubali: The Beginning', ne radi se samo o inovativnom hardveru', rekao je Raja Koduri, viši potpredsjednik i glavni arhitekt AMD-ove Radeon Technologies Grupe.

'AMD je također usredotočen na pružanje alata tvorcima filmova pomoću kojih su u mogućnosti oživjeti svoje zamisli bez opterećivanja proračunavanjem i planiranjem potencijalnih vidljivih rezultata. Ponosni smo na našu suradnju sa studijem Arka Mediaworks i sa S. S.  Rajamoulijem u kreiranju zadivljujućih scena renderiranih izuzetnom preciznošću i vizualnom preciznošću, a i vrlo smo uzbuđeni zbog suradnje na kreiranju vizualnih efekata i transmedijskog iskustva u filmu 'Baahubali: The Conclusion', čija je internacionalna premijera planirana za iduću godinu.'

Ovo, naravno, nije prva suradnja AMD-a i filmske industrije. Njegova tehnologija korištena je i u filmovima 'Machete Kills', 'Predators', 'Shorts', 'Spy Kids 4D', kao i mnogim drugima.