RASTE HARDVERSKA JEDINICA

Amazon širi svoju ponudu, na meti kućanski smart gadgeti

29.09.2014 u 14:52

Bionic
Reading

Reuters saznaje kako Amazon u sljedećih pet godina planira značajno investirati u svoj hardverski odjel. Posebna meta ovog diva je navodno niz uređaja za kućanstva, koji će biti povezani na internet i međusobno komunicirati - naravno i za lakše naručivanje stvari online

Tajni hardverski odjel kompanije bi trebao primiti još 30-tak posto više zaposlenika, a konačni cilj je učvrstiti status Amazona kao 'online trgovinu broj jedan' - posebno u hardverskoj ponudi. Ovo bi se sve trebalo odviti usprkos upozorenjima investitora, koji vole primijetiti da je Amazonov Fire mobitel potpuna katastrofa te da se 'eksperimentima ne treba pretjerano riskirati'.

Odjel nazvan Lab126, a inače zaslužan za razvoj Kindlea i druge potrošačke elektronike, bi do 2019. godine na punoj satnici trebao imati najmanje 3.757 ljudi, a zahvaljujući čemu bi kompanija ostvarila i poreznu olakšicu od 1,2 milijuna dolara.
349838,349528,348021,344200
Reuters piše kako će ovaj div pametnim gadgetima za kućanstva pokušati konkurirati Googleu i Appleu, iako skeptici smatraju da opći potrošači neće imati dovoljno novca za takve uređaje barem još neko vrijeme. Ono što je sasvim jasno u cijeloj priči jest to da Amazon želi tjerati IT tržište naprijed, umjesto da konstantno prati ostale igrače. Hoće li pametni kućanski uređaji povezani na internet biti uspješni tek treba vidjeti - a Amazon će glavninu prihoda do tada ostvarivati na 'dobri stari način'.

Više detalja o cijelom pokusu kojeg forsira čelnik Amazona je moguće pronaći na stranicama Reutersa.