MWC 2016

Alcatel Idol 4 dolazi u kutiji koju možete koristiti kao naočale za VR

22.02.2016 u 13:31

Bionic
Reading

Kako bi predstavio inovaciju na tržištu na kojem konkurencija doista nije nešto što shvaćate olako, Alcatel je svoj novi smartfon odlučio reklamirati iskoristivom ambalažom

Novi Idol 4 tako dolazi u plastičnom pakiranju koje, po uzoru na Googleov Cardboard možete koristiti kao kacigu za virtualnu stvarnost. Uzmemo li u obzir kako ćemo se o virtualnoj stvarnosti ove godine naslušati i načitati više no što bismo željeli, lijepo je vidjeti kako barem jedan proizvođač koncept VR-a koristi kao zanimljivu reklamu.

Idol 4, tim rečeno, nije prosječan Alcatelov telefon. Radi se, naime, o trenutačno najjačem modelu koji dolazi u dvije verzije. Prva, imenom Idol 4 krasi full HD ekran veličine 5,1 inča, osmerojezgreni Snapdragon 617 procesor, glavna kamera od 13 megapiksela te sebić-kamerica od osam megapiksela. Uređaj dolazi s tri GB RAM-a, 16 GB zapremnine i baterijom od 2,610 mAh.

Njegov veliki brat Idol 4S ima ekran od 5.5 inča u 2K rezoluciji, osmerojezgreni Snapdragon 652 procesor, pozadinsku kameru od 16 megapiksela i selfie-kameru od osam megapiksela, tri GB RAM-a, 32 GB memorije i bateriju od 3.000 mAh.



Kao i kod Idola 3, uređaj je napravljen od otpornog stakla, što znači da ima dva funkcionalna ekrana, te što je najzanimljivije - dva mikrofona i dva zvučnika. Novitet u vidu poboljšanog bum  gumba omogućuje korisniku da fotografira čak i kad je uređaj zaključan te da momentalno dijeli kolaže fotografija putem medijskog centra.

Oba telefona bit će dostupna u četiri boje: rose gold, dark grey i metal silver. Uređaj ćemo moći kupiti ovog travnja po cijeni od 279 eura za Idol 4 i 429 eura za Idol 4S