FILOZOF U ZAGREBU

Alain de Botton gost konferencije 'Znanjem rastemo'

10.09.2013 u 19:18

Bionic
Reading

Hrvatski Telekom 4. listopada u Hrvatsku dovodi jednog od najpriznatijih europskih filozofa mlađe generacije, autora svjetskih bestselera, vizionara i poduzetnika

De Botton će uzvanicima na konferenciji prenijeti svoje ključne teze vezane uz važnost cjeloživotnog obrazovanja, ostvarenje životne svrhe i postizanje izvrsnosti. Razjasnit će u kojoj mjeri posao može istinski ponuditi životno ispunjenje te kako odabrati zanimanje koje okrepljuje duh.

Kombinirajući spoznaje iz suvremene psihologije, ekonomije, filozofije, sociologije i antropologije raspravljat će o: oduševljenju i izazovima koje nam donosi napredna tehnologija, važnosti profesionalne orijentacije, zabludama vezanima uz odabir pravog zanimanja, statusnoj tjeskobi i svrhovitoj motivaciji suvremenog zaposlenika.

Govorit će i o usvajanju vještina nužnih za uspjeh uz rastuće privatne i poslovne izazove kako bi ljudi živjeli svrhovitim, mudrim i kvalitetnim životom.

Alain de Botton svoj prvi bestseler izdao je s 23 godine. Potaknut mudrošću drevnih i suvremenih filozofa i mislilaca, odlučio se na izučavanje enigmi koje zaokupljaju suvremenog čovjeka: Što je sreća? Kako odabrati posao koji nas nadahnjuje? Što je društveni identitet? Njegova djela bestseleri su u 30 zemalja, uključujući i Hrvatsku.

'Da bismo kao društvo bili spremni na izazove budućnosti, moramo već danas raditi na uspostavljanju kulture cjeloživotnog obrazovanja, usvajanju novih znanja i poticanju inovativnog načina razmišljanja.

Samo odgovorni pojedinci koji su spremni na svakodnevno učenje i rad na sebi, kvalitetno pripremljeni za mudro rješavanje privatnih i profesionalnih izazova, mogu napraviti značajan iskorak i ostvariti ciljeve koji doprinose dobrobiti društva.

Upravo stoga na HT konferenciju dovodimo vodeće stručnjake i vizionare koji nas inspiriraju i potiču na zaokret u razmišljanju, stavljajući razmjenu znanja i cjeloživotno obrazovanje u središte individualnog i društvenog napretka', istaknuo je Ivica Mudrinić, predsjednik uprave HT-a.

Nakon predavanja organiziran je okrugli stol na kojem će vodeći stručnjaci raspravljati na temu: 'Priprema li nas postojeći obrazovni sustav najbolje za izazove svakodnevnog života?'

T-HT-ova konferencija će biti održana u petak, 4. listopada, u Hypo centru, Slavonska avenija 6, u Zagrebu. Više informacija potražite na stranicama HT-a