Agilnost i programeri

Agile Serbia Konferencija – svjetski Agile i IT eksperti 26. svibnja u Beogradu

12.05.2017 u 09:22

Bionic
Reading

Madlenianum (Beograd) bit će mjesto susreta brojnih domaćih i stranih Agile i IT stručnjaka 26. svibnja. Drugi put održava se Agile Serbia Konferencija, ove godine s temom 'Agilnost i programeri'

S obzirom na to da je u svijetu i kod nas aktualan ‘hajp’ oko primjene agilnih metodologija na projektima, posebno u IT industriji, ovo je događaj koji nikako ne smijete propustiti. Bilo da ste zainteresirani za Agile ili tehničke teme, na Agile Serbia Konferenciji sigurno ćete čuti i naučiti mnogo toga, upoznati se sa svjetskim Agile i tehnološkim trendovima i imati priliku da porazgovarate s ekspertima iz tih područja.

Zvijezda ovogodišnje Agile Serbia Konferencije je Dr Alistair Cockburn. Alistair je jedan od osnivača agilnog pristupa i među najvećim IT znanstvenicima svih vremena. Njegovim predavanjem ‘Let’s dive into the heart of Agile’ započet će konferencija, a nakon toga će uslijediti:

Adam Tornhill – Poznat kao ‘forenzičar’za kodove; bavi se istraživanjem fenomena tehničkog duga. Adam se ističe među znanstvenicima koji su najviše pridonijeli razumijevanju evolucije koda.

Jurgen AppeloMeđu 10 najutjecajnijih ljudi u Agile svetu; #1 u Europi; predavač i pisac; najpoznatiji po svom djelu ‘Management 3.0’.

Edward ThompsonSenior program menadžer u Microsoftu; razvija Version Control alate za Microsoft, GitHub i SourceGear softvere.

Angel MedinillaMeđu najutjecajnijim Agile konzultantima u Europi i Latinskoj Americi; autor brojnih knjiga o Agilnim metodologijama, od kojih su najpoznatije ‘Agile Management’ i ‘Agile Kaizen’.

Moritz Heiber Konzultant za primjenu DevOps-a u ThoughtWorks-u; pomaže u rješavanju infrastrukturalnih i operativnih izazova u distribuiranim računalnim okruženjima.

Petri HeiramoCertificirani Scrum Trener; Agile Coach; obučio i certificirao na tisuće Scrum Mastera i Product Ownera, kako u startup kompanijama, tako i u multinacionalnim gigantima.

Spomenuti predavači nastupit će na EPIC sceni Madlenianuma. Neki od njih pridružit će se i interaktivnim diskusijama na DEV sceni, gdje će biti i domaćih stručnjaka: Zoran Vujkov, Dejan Dimić, Zoran Horvat. Na trećoj, EXE sceni, odvijat će se radionice za one koji žele određene teze potvrditi kroz praktične primjere i studije slučaja.

Specifičnost ove godine predstavlja Coaching Corner, prostor osmišljen za neformalan razgovor sudionika konferencije i predavača, odnosno Agile Coacheva. Prisutni će imati priliku pridružiti se ekspertima u Coaching Corneru, pitati sve što ih zanima, iznijeti svoja zapažanja i razmjene iskustva s kolegama.

Brojne kompanije, organizacije i mediji iz zemlje i regije podržali su Agile Serbia Konferenciju, a posebno se ističu kompanija Novomatic LS i Scrum Alliance, kao krovna organizacija Scruma u svijetu (najčešće korišten Agile framework).

Prijave traju još nekoliko dana. Sve informacije se nalaze na stranici www.agile-serbia.rs/agile-conference-may-2017. Za dodatne informacije posjetite Facebook, LinkedIn i Twitter stranice.