IGRAČI BIJESNI

AC: Unity 'ispeglan' da bi bio isti na PS4 i Xboxu One

09.10.2014 u 15:42

Bionic
Reading

Ubisoft je prije nekoliko dana objavio da će nadolazeći Assassin's Creed biti vizualno identičan na obje next-gen konzole što je izazvalo bijes gejmera na društvenim mrežama

Igrači često negoduju zbog tehničkih razlika koje ista igra ima na različitim platformama. Kako bi izbjegao takve rasprave, Ubisoft se odlučio na suprotnu strategiju – Assassin's Creed Unity na Xboxu One i PlayStation 4 bit će identični. Ako imate neku od tih konzola, očekujte razlučivost 900 p i 30 sličica u sekundi.

Na takav smo se pristup odlučili da bismo izbjegli nepotrebne debate, objasnio je producent Vincent Pontbriand. A obožavatelji franšize i gejmeri općenito su poludjeli i Ubisoft zasipali virtualnim drvljem i kamenjem.


Naime, s obzirom na to da je PlayStation 4 hardverski moćnija konzola, to je shvaćeno kao žrtvovanje te verzije kako bi bila identična onoj na Xboxu One, realno inferiornoj konzoli. Nešto slično dogodilo se i s AC IV: Black Flag koji je također na obje platforme došao u razlučivosti 900 p. Nakon izlaska igre, Ubisoft je objavio zakrpu kojom je razlučivost na PS4 dignuta na 1.080 p.

Ubisoft se osvrnuo na ovu strku i objasnio da su riječi njihova producenta krivo interpretirane.

AC: Unity smo od temelja gradili za next-gen platforme. Četiri godine radili smo na tome da postignemo detaljnost koja je sad moguća na naxt-gen hardveru i PC platformi. Radi se o procesu dizanja ljestvice, a ne ograničavanja neke od verzija, stoji u priopćenju.