ALGEBRA DIJELI

500 besplatnih Microsoftovih certifikata

26.11.2013 u 19:25

Bionic
Reading

Učilište Algebra i Visoko učilište Algebra pokreću novi ciklus akcije Moj prvi Microsoftov certifikat, koja srednjoškolcima i studentima nudi priliku za besplatno polaganje IT certifikata

Akcija kreće 2. prosinca.

Radi se o Microsoftovom programu certificiranja MTA (Microsoft Technology Associate), prvom koraku prema drugim certifikatima: MCSA (Solution Architect), MCSE (Solution Expert) i MCSD (Solution Developer).

Certifikat MTA dokazuje razumijevanje osnovnih građevnih elemenata IT-a, dok napredne certifikacije kao što su MCSA, MCSE i MCSD (ili starije MCTS - Technology Specialist i MCITP - IT Professional) dokazuju vještine i iskustvo u poznavanju Microsoftovih proizvoda i izgradnji IT rješenja baziranih na Microsoftovim tehnologijama. MTA stoga predstavlja osnovu za daljnju certifikaciju.

Ponuda certifikata MTA koje zainteresirani mogu besplatno steći ovom prilikom razlikuje se ovisno o tome radi li se o učenicima srednjih škola ili o studentima:
 
• učenici srednjih škola mogu steći certifikate iz područja Software Development Fundamentals (razvoj softvera), Networking Fundamentals (mrežne tehnologije) i Windows Operating System Fundamentals (osnove operacijskog sustava Windows).

• studenti mogu polagati ispite za certifikate iz područja Windows Server Administration Fundamentals (osnove upravljanja Windows Serverom), Networking Fundamentals (mrežne tehnologije), Database Administration Fundamentals (upravljanje bazama podataka), Software Development Fundamentals (razvoj softvera) i HTML5 Application Development Fundamentals (razvoja aplikacija u HTML5).

'Svim kandidatima na raspolaganju su pripremna predavanja on-line live, koja će nakon registracije moći pratiti u točno određeno vrijeme, dok će za pojedine certifikacijske ispite studenti moći naknadno pregledati i snimke istih', izjavio je Renato Barišić, voditelj Centra karijera u Visokom učilištu Algebra.

Za jesenski ciklus osigurano je 500 besplatnih ispita za studente i učenike. U Visokom učilištu očekuju kako će izdati više od 300 novih certifikata.

Učenici srednjih škola zainteresirani za polaganje certifikata MTA o njima se trebaju informirati na stranici mta.racunarstvo.hr, gdje će pronaći raspored pripremnih predavanja, link na obaveznu registraciju i predtestiranje, kao i sve termine polaganja certifikacijskih ispita za pojedina područja. Pripremna predavanja i certifikacijski ispiti posve su besplatni za učenike srednjih škola.

Studenti, više informacija potražite na stranici www.algebra.hr/mta, gdje ćete pronaći raspored pripremnih predavanja, link na obaveznu registraciju i predtestiranje, kao i sve termine polaganja certifikacijskih ispita za pojedina područja. I za studente su sva pripremna predavanja i ispiti besplatni.