svjetsko finale

3Geared hrvatski prvak regionalnog FIRST© LEGO© LEAGUE ADRIA natjecanja

28.03.2019 u 15:37

Bionic
Reading

16.3.2019. u slovenskom Celju naš najstariji tim osvojio je prvo mjesto od svih hrvatskih ekipa i time osigurao mjesto na svjetskom finalu koje se održava u Houstonu, SAD

FIRST© LEGO© LEAGUE (FLL) je multidisciplinarno natjecanje koje od sudionika zahtijeva vještine iz robotike, znanstvenog istraživanja, timskog rada i poduzetništva te se odvija u 98 zemalja svijeta s preko 320.000 natjecatelja u 34.000 timova. Ovim uspjehom, naš 3Geared tim svrstao se među 108 najboljih timova iz cijelog svijeta.

Natjecanje se sastoji od četiri kategorije:

  1. PROJEKT u kojem timovi moraju pronaći i istraživati rješenje na aktualan problem vezan uztrenutnu temu,
  2. ROBOTSKE IGRE u kojoj je cilj napraviti robota koji efikasno rješava zadane zadatke uvremenski ograničenom roku od dvije i pol minute,
  3. TEHNIČKOG INTERVJUA u kojem se ocjenjuju dizajn i konstrukcija robota te njihoviprogrami te
  4. TEMELJNIH VRIJEDNOSTI kojima je cilj poticanje sportskog natjecanja i suradnje nanatjecanju.

3Geared tim sačinjava osam mladih robotičara osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, koji djeluju u sklopu Udruge Gradionica.

Udruga Gradionica djeluje od 2016. godine i bavi se prenošenjem znanja i vještina iz STEM područja uz pomoć tzv. LEGO Edukacijskog programa koji kroz eksperimentiranje i projektno učenje polaznicima omogućuje da se bave otkrivanjem i usvajanjem znanja iz područja znanosti, fizike, mehanike, programiranja i robotike, istovremeno učeći polaznike timskom radu i surađivanju.

Put do finala

Od svoga osnutka 2016. godine, tim 3Geared svojim marljivim radom, predanim učenjem i konstantnim napredovanjem uspješno sudjeluje u nekoliko natjecanja lokalnog i regionalnog karaktera a jedan od najznačajnijih je i prošloljetni Ariane’s cup, znanstvena regata koja je okupila veliki broj stručnjaka iz svemirske industrije. Kako je ovogodišnja tema FIRST© LEGO© LEAGUE finala vezana uz svemir, tim je na spomenutom regata natjecanju stekao neprocjenjiva znanja koja je kasnije uspješno primijenio na natjecanju u Sloveniji i time na najbolji mogući način osigurao ovako vrijednu pobjedu.

Preko trnja do zvijezda

Izniman trud, znanje i entuzijazam doveli su do pobjede. Veliki uspjeh, ogromno zadovoljstvo i još veća obaveza rezultata su ovako uspješno vođenog i realiziranog projekta.

Za nastavak ovog uspješnog niza i svakako za kvalitetnu prezentaciju jedne zaista dobre priče iz Hrvatske, 3Geared tim je potrebno poslati u Houston, SAD na finalno takmičenje gdje će sasvim sigurno svojim znanjem i upornošću na dostojan način prezentirati svoju zemlju.

Kako takav pothvat zahtjeva i značajna financijska sredstva, organizirana je Crowdfunding kampanja za sve one koji su spremni pomoći na jedan takav direktna način. Važno je imati na umu da je svaka pomoć dobrodošla. I najmanji iznosi su velika pomoć. https://gogetfunding.com/houston-lets-solve-a-problem/

Za sve one koji se žele aktivno uključiti u cijelu kampanju slanja malih genijalaca u Houston, osmišljeni su i sponzorski paketi koji omogućuju značajniju pomoć i svakako različite benefite ovisno o dogovorenom sponzorskom paketu.

Sponzorski paketi:

  • Brončani - Vrijednost 10.000 kn - Sadržaj sponzorskog paketa: Mali logo na poleđini timskih majica, na našoj web stranici s linkom na web stranice sponzora.
  • Srebrni - Vrijednost 15.000 kn - Sadržaj sponzorskog paketa: Mali logo na poleđini timskih majica, na našoj web stranici s linkom na web stranice sponzora i tisak logoa na naše roll up bannere.
  • Zlatni - Vrijednost od 20.000 kn - Sadržaj sponzorskog paketa: Veliki centralni logo na poleđini timskih majica, na našoj web stranici s jednom posebnom stranicom na kojoj se predstavlja zlatni sponzor te s linkom na web stranice zlatnog sponzora i tisak logoa na naše roll up bannere.

Houston, let's solve a problem

U svijetu se aktivno odvija STEM revolucija. Jedina naša šansa da uhvatimo korak s puno većim i financijski potentnijim zemljama krije se upravo u ovakvim projektima. Budućnost koju u ovom trenutku stvaraju ovi golobradi klinci temelj je našeg zajedničkog boljeg, naprednijeg i humanog društva.

I stoga, promislite i okrenite se njima, pružite im šansu – uključite se na bilo koji način te pomognite realizaciji ovog zaista iznimnog projekta jer s njihovim uspjehom gradit će se i naša zajednička bolja budućnost.

Dodatne informacije

Dodatne informacije o samom projektu, o takmičenju u Houstonu i o načinima kako im možete pomoći pronađite na dolje navedenim linkovima.

Crowdfunding kampanja: https://gogetfunding.com/houston-lets-solve-a-problem/

Sve o natjecanju: https://www.firstchampionship.org/houston