STARTUP ISLAND

16 timova u okršaju startupa na Hvaru

16.06.2013 u 10:32

Bionic
Reading

Odabrani su startupi koji će se tijekom konferencije Startup Island boriti za ulaznice za London Showcase i Pioneers te nagrade u gotovini. Uz 11 domaćih timova, tu su još i ekipe iz Slovenije, Makedonije, BiH, Grčke, Rumunjske

Konferencija Startup Island, koja će biti održana od 13. do 16. lipnja na Hvaru, okupit će vodeće predstavnike startup zajednice iz šire regije Nove Europe. Suorganizatori konferencije su BICRO i Enterprise Europe Network.

Tijekom konferencije bit će održan Startup Island Pitch Battle, u sklopu kojeg će se startupi boriti za nagrade. Odabrano je 16 timova:

Appointment Labs (Hrvatska)
Aterin (Grčka)
AuThink (Hrvatska)
Hypersphere (Hrvatska)
LegalTie (Hrvatska)
MailBBQ (Makedonija)
Mash.me (Hrvatska)
Mediatoolkit Reader (Hrvatska)
Paper@trac (Hrvatska)
REMIXER (Hrvatska)
Sizem (Hrvatska)
Taggium (Bosna i Hercegovina)
The Small Island (Rumunjska)
Travabled (Hrvatska)
Ultrasonic audio technologies (Slovenija)
Webiny (Hrvatska)

Prvo mjesto donijet će sudjelovanje na konferenciji London Showcase, koju podržava Bloomberg Tradebook. Bit će pokriveni troškovi za jednu osobu. Prvoplasiranom idu i dvije ulaznice za festival Pioneers (od 28. do 31. listopada), kao i 1.337 eura (nešto više od deset tisuća kuna) u gotovini.

Za drugo mjesto također je predviđeno sudjelovanje na konferenciji London Showcase, kao i jedna ulaznica za festival Pioneers i 400 eura (oko 3.000 kuna) u gotovini.

Treće mjesto, pogađate, također će osigurati sudjelovanje na konferenciji London Showcase i jednu ulaznicu za festival Pioneers

Startupi odabrani za Startup Island Pitch Battle dobit će po jednu besplatnu ulaznicu po timu, kao i ulaznicu po povlaštenoj cijeni za pratećeg člana tima (149 eura, odnosno oko 1.100 kuna).