halo, tiraspol

Zoranu Zekiću nije dugo trebalo da dokaže svoje znanje i osvoji novi trofej

24.05.2019 u 12:58

Bionic
Reading

Donedavni trener osječkog prvoligaša, Zoran Zekić, koji je od sredine travnja na klupi moldavskog Šerifa, vrlo brzo stigao je do trofeja u ovom klubu. U finalu moldavskog Kupa, njegova je momčad svladala, nakon produžetka, Sfintul Gheorghe 1:0

Krajem ožujka Zoran Zekić otišao je s Osijekove klupe, a sredinom travnja sjeo je na klupu svojeg 'starog' kluba, Šerifa iz Tiraspola, u kojem je radio od kolovoza 2014. do svibnja 2015. godine. I za nešto više od mjesec dana stigao je do novog trofeja. U srijedu je postao pobjednik moldavskog Kupa.

Naime, još u prvom mandatu na klupi ovog kluba, Zekić je osvojio isti trofej. Te je godine uzeo i naslov prvaka, no zbog nekakvih okolnosti, Šerifu su oduzeti bodovi, pa je te sezone kao prvak evidentiran Milsami.

Ipak, puno je važnije ovo što Zekić radi sada.

'Vodio sam momčad u tri prvenstvene utakmice, te jednu polufinalnu Kupa. I u svima smo upisali pobjede. Zasluge za proboj u finale pripadaju i bivšem treneru Goranu Sabliću. U finalu smo opet igrali dobro, ali imam problema s igračkim kadrom, nedostaje nam igrača, pa ovih 15, 16 igrača koristim non-stop. A sada u finalu problem je bio izostanak napadača. Tako da sve što smo dobro napravili do 16-erca, nismo uspjeli pretvoriti u pgodak. Ipak, u trećoj minuti produžetka zabio je Ribeiro za naše veliko slavlje', javio se iz Tiraspola za tportal Zoran Zekić.

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 25. kolo, HNK Rijeka - NK Osijek Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

S obzirom na sustav natjecanja, odnosno da igrate po sistemu kako se nekad igralo u bivšem SSSR-u, kada sezona pročinje u proljeće a završava u kasnu jesen, još se uvijek uigravate? Ali za eurospke ispite, a krećete u srpnju od prvog pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka, mogli bi biti u punoj snazi?

'Da, mi igramo kontra ostatka Europe. I tek smo na početku prvenstva. Sada čekamo da poćne prijelazni rok, pa da se pojačamo s dvojicom igrača i probamo što bolje pipremiti za te europske ispite'.

Ako prođete prvo pretkolo kvalifikacija, postoji mogućnost da u drugom snage odmjerite sa zagrebačkim Dinamom?

'Kakve sam sreće, to će mi se i dogoditi. Nikako ne bi htio da izvučemo Dinamo, jer znam njegovu snagu'.

Znači li to da i dalje pratite Hrvatski Telekom Prvu ligu, posebno utakmice Osijeka?

'Pratim, naravno. S time da je to sada više manje, s odmakom, jer utakmice ne mogu praiti uživo. Vjerujem da će Osijek na kraju sezoneosvojiti treće ili četvrto mjesto te da će, baš kao što se i očekuje, izboriti nastup u europskim natjecanjima'.

Hoćele li stići doći u Osijek na dvoboj reprezentacija Hrvatske i Walesa, početkom lipnja?

'Teško, odnosno, mislim da je neizvedivo. Imamo puno obveza, prvenstvo nam je u tijeku, čeka nas  nova sezona kupa. I tih dva tjedna stanke, morat ćemo iskoristiti za što bolje uigravanje. Ali ono što znam, jest da će Hrvatsku u Osijeku dočekati prava sportska atmosfera, na kakvu smo ustvari već i navikli, kada Modrić i ekipa dolaze u Gradski vrt', zaključio je Zoran Zekić, koji se priprema za nedjeljni prvenstveni derbi protiv Milsamija.