OVOG PUTA EMRE ŽRTVA

Zokorina osveta za rasizam: Kopačkom u igrača

07.05.2012 u 15:07

Bionic
Reading

Nismo dugo trebali čekati na Zokorin revanš Emreu. Naime, prije dva tjedna turski se reprezentativac rasistički obratio suparniku, a zbog čega je suspendiran na dvije utakmice

Vezni igrač Fenerbahčea Emre Belozoglu rasistički je uvrijedio tamnoputog igrača Trabzonspora Didiera Zokoru, a potom je i suspendiran na dvije utakmice, na temelju Trabzonsporove civilne tužbe protiv turskog reprezentativca.

Emre je kasnije priznao kako je tijekom ogleda između Fenera i Trabzonspora verbalno napao Zokoru, no tvrdio je kako nema govora o rasizmu.

'U turskoj kulturi nema mjesta za rasizam – to je grijeh. Ako u meni postoji i zrnce rasizma, neka mi Alah iščupa srce iz grudi', kazao je Emre na novinarskoj konferenciji. 'Nisam se Zokori obratio rasističkim riječima. Dobacio sam mu nešto što sam naučio u Engleskoj, što također smatram neprimjerenim', dodao je Emre.

No, što je točno Emre na engleskom dobacio 31-godišnjem Zokori zasad nije poznato jer bivši nogometaš Racing Genke, Saint-Étiennea, Tottenham Hotspura i Seville, iz koje je otišao u Tursku u ljeto 2011. godine, nije želio govoriti.

Međutim, da mu Zokora nije povjerovao bilo je vidljivo nakon jučerašnjeg starta kada je Fener gostovao kod Trabzonspora. Start Zokore - koji je rođen u Abidjanu (Obala Bjelokosti), bio je više nego brutalan, nogom u međunožje nakon kojeg je Emre završio u zraku, a potom i na travnjaku. Zokora je zbog tog starta dobio tek - žuti karton. Gosti su, inače taj dvoboj riješili u svoju korist rezultatom 1:3, a Emre je prvi načeo mrežu domaćih.