POBJEDA ZA RADNIKE

Znate li zašto je uvedena ljetna stanka u Formuli 1?

07.08.2013 u 16:35

Bionic
Reading

Veliki radni napori kojima su izloženi tijekom cijele godine djelatnici u F1 momčadima doveli su do toga da je FIA uvela ljetnu stanku u prvenstvu te obavezno zatvaranje tvornica na dva tjedna

Jurnjava za tehnološki superiornim rješenjima postala je preintenzivna u Formuli 1 i bile su potrebne promjene. Posljednjih godina više nemamo seriju ljetnih utrka, kakvu smo prije imali . Razlog tome potreba je za odmorom djelatnika u sportu, posebno onih koji rade u tvornicama F1 momčadi.

'Nivo predanosti poslu u Formuli 1 je prilično visok. Život u F1 je život samoodricanja,' objasnio je bivši tehnički direktor Tora Rossa Giorgio Ascanellli

Tijekom ljetne pauze koja traje gotovo cijeli kolovoz, momčadi su dužne obavezno zatvoriti svoje tvornice na dva tjedna. S obzirom da se žestoko radi tijekom cijele sezone, a posebno u zimskom predsezonskom razdoblju kad novi bolidi moraju biti spremni za testiranje u veljači, ovo je jedina prilika da se djelatnici u tvornicama odmore.

'Ljetna stanka je pobjeda za sve u Formuli 1,' kaže sportski direktor Tora Rossa Steve Nielsen, a ravnatelj Red Bulla Christian Horner dodaje:

'Svi zaslužuju priliku napuniti svoje baterije.'