PJACA NA ČEKANJU

Znakovita izjava trenera Juventusa o Hrvatu na kojem je Dinamo zaradio rekordan iznos: Pogodila ga je velika nesreća, ali...

15.01.2020 u 15:26

Bionic
Reading

Hrvatski nogometaš Marko Pjaca od dolaska u Juventus u ljeto 2016. – u rekordnom transferu za igrača iz HT Prve lige - proživljava teške dane zbog nekoliko ozljeda koje su ga vratile na početak.

No, kako doznaju novinari Corriere dello Sport možda već u srijedu navečer, kada Juventus igra protiv Udinesea (20.45 sati) u osmini finala Talijanskog nogometnog kupa, dolaze bolji dani za 24-godišnjeg Marka Pjacu. Naime, očekuje se kako bi trener Juventusa Maurizio Sarri mogao potpuno promijeniti sastav kako bi odmorio neke nositelje igre te kako bi u pravoj natjecateljskoj utakmici testirao neke igrače među kojima je i mladi Hrvat kojeg ugovor veže do ljeta 2021. godine.

Ako Pjaca - za kojeg je Dinamo dobio rekordnu odštetu od 23 milijuna eura - zaista zaigra to će mu biti prvi službeni nastup nakon gotovo godinu dana (zadnji puta je igrao 3. ožujka 2019. godine) kada je kao posuđeni igrač nosio dres Fiorentine.

'Svaka nam je utakmica jako važna i ne biramo ih. Ipak, sada kreću i tzv. kup opasnosti, moramo biti na razini u domaćem prvenstvu, a uskoro se nastavlja i Liga prvaka. Dakle, moramo dozirati ključne igrače pa je normalno da ću potražiti i neke druge opcije za susret protiv Udinesea', kazao je uoči kup utakmice Sarri.

Na pitanje novinara hoće li priliku dobiti i Marko Pjaca rekao je:

'Ne znam hoće li nastupiti, o tome će ovisiti trenutno stanje naših igrača. Cristiano Ronaldo je dobro, a ako se otvori prilika za Pjacu, bit će mi jako drago da nastupi. To je igrač pun talenta kojeg je svojevremeno pogodila velika nesreća', znakovito je završio Sarri, trener koji se ove sezone odrekao bivšeg hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića.