PITAMO VAS

Zna se tko je F1 prvak, ali tko je zapravo vozač godine?

02.12.2015 u 14:46

Bionic
Reading

Završena je još jedna sezona Formule 1 u kojoj je Lewis Hamilton obranio naslov, no je li to bilo dovoljno za titulu najboljeg vozača godine po mišljenju čitatelja tportala?

Biti prvak je jedno, a biti najbolji vozač na stazi nešto sasvim drugo. U 2015. godini Lewis Hamilton s lakoćom je došao do titule prvaka, u novoj sezoni dominacije Mercedesovih 'srebrnih strijela'. No, je li najviše toga pokazao na stazi tijekom 19 utrka?

Čitatelje tportala pitamo tko je po vašem mišljenju vozač godine, a nudimo vam tri moguća odgovora:

1. Lewis Hamilton – svjetsku titulu je osigurao tri staze prije kraja, većim dijelom sezone dominirao je u duelu s timskim kolegom Nicom Rosbergom, a 11 pobjeda i jednak broj pole pozicija dovoljno govori. Britanac je još jednom pokazao da je iznimno brz vozač koji zna kako atraktivno pretjecati i nezaobilazan je među kandidatima za vozača godine

2. Sebastian Vettel
– prelazak u Ferrari činio se riskantnim prošle zime, no 28-godišnji Nijemac sjajno se snašao u novoj momčadi. Tri pobjede u inferiornom bolidu velika su stvar, kao i gotovo dvostruki broj bodova osvojen u odnosu na Raikkonena. Od Sebastiana smo vidjeli sve: od pretjecanja do sjajnih serija čistih krugova, a ukrao je i jednu pole poziciju Mercedesima. Nema sumnje, u 2015. godini još jednom se potvrdio kao izvrstan vozač

3. Max Verstappen – definitivno najveće iznenađenje sezone. Mladi 18-godišnji Max ušao je u Formulu 1 kao najmlađi vozač u povijesti i odmah pokazao puno. Istaknuo se čitavnim nizom atraktivnih pretjecanja te u dva navrata završio na četvrtom mjestu, u inferionom bolidu koji ga je sputavao. Talentiranog kolegu Carlosa Sainza potpuno je zasjenio i tako privukao interes velikih momčadi, ponajviše Ferrarija. Je li to bilo dovoljno za titulu vozača godine?