jasni ciljevi velikana

Zna se što je Roger Federer poželio za svoj 36. rođendan!

08.08.2017 u 10:30

Bionic
Reading

Najveći tenisač svih vremena Roger Federer slavi ovog utorka svoj 36. rođendan. Iako u karijeri ima osvojeno gotovo sve što se može osvojiti, još je nekoliko ciljeva pred njim koje je zasigurno poželio ostvariti u sljedećih 365 dana...

Osvajanjem Australian Opena i Wimbledona legendarni Švicarac potvrdio je da mu nema ravnog tenisača u povijesti ovog sporta i da su pogriješili svi oni koji su ga otpisali kada je ozlijedio koljeno prošle godine.

  • +26
Marin Čilić - Roger Federer, finale Wimbledona 2017 Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Toby Melville

Otkad surađuje s Ivanom Ljubičićem Federer je osvojio pet značajnih turnira: Melbourne, Indian Wells, Miami, Halle i Wimbledon, a u 2017. godini doživio je samo dva poraza.

Federer ovog utorka slavi svoj 36. rođendan, a iako je u karijeri osvojio sve što se može osvojiti, uključujući sva četiri Grand Slam turnira, Davis Cup i olimpijsko zlato, još postoje izazovi koje je sigurno poželio ostvariti u sljedećih 365 dana.

Ostati zdrav i nastaviti vrhunski igrati

U Rogerovima godinama velika je stvar uopće biti u stanju igrati vrhunski tenis tijekom cijele sezone i ravnopravno se boriti protiv najboljih. Prošlu godinu čarobnjak iz Basela pokazao je da može prebroditi tešku ozljedu koljena, prvu tako ozbiljnu u karijeri, a ove se pametno odmarao tijekom proljeća i onda zablistao u Wimbledonu. Ljubitelji tenisa drže mu fige da mu tijelo što duže izdrži i da nastavi oduševljavati barem još u 2018. godini.

Osvojiti 20. Grand Slam turnir u karijeri

Federer je ove sezone osvojio svoj 18. i 19. Grand Slam turnir u karijeri, u Melbourneu i Wimbledonu, čime se odmaknuo na vječnoj ljestvici prvom pratitelju Rafaelu Nadalu koji ih ima 15.

  • +10
Roger Federer u Wimbledonu 2017. Izvor: Reuters / Autor: ANDREW COULDRIDGE

Okrugle brojke su uvijek ljepše pa Roger sigurno priželjkuje 20. veliku titulu, a priliku će već imati za mjesec dana na US Openu na kojem će biti glavni favorit za trijumf, s obzirom na zdravstvene probleme Murrayja, Đokovića i Wawrinke te činjenicu da je Nadala na tvrdoj podlozi redovito pobjeđivao u posljednje vrijeme.

Vratiti se na prvo mjesto ljestvice

Roger bi također vrlo lako mogao ponovo postati prvi igrač svijeta, s 36 napunjenih godina i sigurno je i to poželio za rođendan. Neće biti jednostavno, jer mora do kraja sezone skupiti 500 bodova više od Nadala, no slijede turniri na podlogama koje više odgovaraju Švicarcu pa ga mnogi vide kao favorita u tom dvoboju.

Bilo bi zaista lijepo da jedan 36-godišnjak sjedi na teniskom tronu uoči 2018. godine, a ako Federer nastavi igrati kako igra tijekom cijele ove sezone, s vrha ga neće biti lako skinuti...