KONAČNA ODLUKA

Zločesti dečko tenisa nastavlja po starome; baš nitko iz svjetskog vrha ne razmišlja kao on

20.12.2017 u 12:37

Bionic
Reading

Kontroverzni australski tenisač Nick Kyrgios i u 2018. nastavit će po starome, neće imati trenera 'puno radno vrijeme'

Kyrgios je velika nada tenisa koja nikako da eksplodira. Kontroverzni Australac trenutačno je na 21. poziciji na ATP ljestvici sa tek tri osvojene titule u karijeri. S obzirom na potencijal od njega se očekivalo puno više, ali je naslovnice punio svojim ludim ponašanjem za vrijeme mečeva kada se zamjerao suparnicima, sucima, fanovima, gledateljima...

Možda bi mu krenulo da zaposli stalnog trenera, a ne da samo povremeno uzima savjete kao u 2017. od Sebastiana Grosjeana. No Kyrgios je zadovoljan kako napreduje njegova karijera i ne misli ništa mijenjati.

  • +21
Nick Kyrgios Izvor: Reuters / Autor: DAVID W CERNY

'Nemam trenera i mislim da ću tako nastaviti i sljedeće godine. Puno toga sam napravio sam u zadnje tri godine. Ne tražim neko veliko ime, nego nekoga tko ima slične interese i mogu mu se povjeriti. Zasad nisam upoznao nikoga tko mi odgovara,' pričao je Australac koji je jedno vrijeme bio dečko hrvatske tenisačice Ajle Tomljanović.

'Mislim da nisam spreman za trenera s punim radnim vremenom', dodao je Kyrgios koji se uoči početka sezone nije odrekao svoje loše navike – igranja košarke.

'Znam da to nije dobro za moje tijelo. Ako igrate tenis, nije baš najpametnije igrati košarku. Ali, ja živim... iako imam osjećaj da sam se brinuo za sebe ove godine više nego prethodnih.'