TRI VELIČANSTVENA

Zlatna lopta - u igri ostali Messi, Ronaldo i Iniesta

29.11.2012 u 15:20

Bionic
Reading

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo i Andres Iniesta finalisti su izbora za Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg svjetskog nogometaša u 2012. godini, potvrdila je Međunarodna nogometna federacija (FIFA)...

Tko će dobiti prestižno priznanje, bit će poznato 7. siječnja na prigodnoj svečanosti u Zürichu. Messi (Barcelona) je dobio Zlatnu loptu tri prijašnje godine, a i u 2012. u kojoj je dosad postigao nevjerojatna 82 pogotka će biti favorit.

Njegov suigrač Andres Iniesta je predvodio reprezentaciju Španjolske do naslova europskog prvaka, dok je Cristiano Ronaldo bio ključna figura Real Madrida u rušenju dominacije Barcelone u Primeri. Inače, ova su trojica igrača ostala u najužem krugu kandidata i za UEFA-inu nagradu za najboljeg nogometaša u Europi, a slavio je Iniesta.

U utrci za najboljeg svjetskog trenera ostali su španjolski izbornik Vicente del Bosque, trener Real Madrida Jose Mourinho i, ipak iznenađujuće, bivši strateg Barcelone Pep Guardiola. Katalonci su u ovoj kalendarskoj godini osvojili samo Kup kralja, pa je malo neobično da je Guardiola dobio prednost ispred Roberta Di Mattea koji je odveo Chelsea na europski tron.

Ovako je bilo prošle godine