valjda se tunižani neće naljutiti

Zlatko Dalić s pravom se ljuti: Tu smo utakmicu apsolutno željeli izbjeći

03.06.2019 u 08:57

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić svjestan je važnosti kvalifikacijske utakmice protiv Walesa te je iz posve jasnih razloga morao otpustiti igrače na koje ne može računati zbog ozljeda. No zbog cjelokupne situacije, odnosno kraja sezone i umora igrača, požalio se na odigravanje prijateljske utakmice protiv Tunisa

Još od objavljivanja popisa kandidata za nadolazeće reprezentativne obveze, kvalifikacijsku utakmicu protiv Walesa (subota 8. lipnja, Osijek, 15 sati) te prijateljsku protiv Tunisa (utorak 11. lipnja, Varaždin, 20.45 sati), izbornik Dalić ne živi mirno.

Bilo je komentara na izostanak Ivana Rakitića, a onda su zaredale ozljede. Rebić, Vlašić, Rog, Bradarić... I to kad se zna da se protiv Walesa ne smije dogoditi kiks.

'Rakitić i Rebić će nam jako puno nedostajati, a neki dan smo saznali da ni Vlašić, Rog i Bradarić neće biti spremni za Wales i to je težak udarac za nas', priznao je Zlatko Dalić u nedjelju navečer u Opatiji, na dodjeli nagrade Nogometaš, koju organizira Hrvatska udruga Nogometni sindikat (HUNS).

'Znam da je kraj sezone, igrači su umorni, igra se u 15 sati i bit će pakleno vruće, ali nema alibija, idemo na pobjedu. Prošlo je skoro godinu dana od srebra u Rusiji, ali na staroj slavi se ne živi i moramo se okrenuti budućnosti. Čeka nas Wales, nas u toj utakmici zanima samo pobjeda', komentirao je Dalić u razgovoru SportKlubu.

Tri dana nakon kvalifikacijske utakmice s Walesom Vatrene čeka prijateljski susret s Tunisom. Zlatko Dalić je iskreno priznao da gotovo nitko ne želi igrati tu utakmicu, ali - mora.

'Tu smo utakmicu apsolutno željeli izbjeći, ali UEFA je stroga što se toga tiče i morat ćemo odigrati protiv Tunisa bez obzira što nismo oduševljeni. Iskoristit ću je da dam priliku novim dečkima i igračima koji su možda malo svježiji nakon ove naporne sezone.'

  • +18
Rijeka: Nogometaši Hrvatske odradili još jedan trening u sklopu priprema za Wales Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL